Breaking news

Judecătorii, în grevă din cauza CSM

loading...

Asociația Magistraților din România anunță că marți dimineață, judecătorii din toată țara vor intra în grevă generală, în semn de protest față de abuzurile CSM, ca urmare a refuzului de a lua act de revocarea lui Cristi Danileț și Alina Ghica.

greva generala judecatoriSituație fără precedent în justiția din România. Oana Hăineală își pune în cap toți judecătorii din România care anunță că intră în grevă generală, marți dimineață, în semn de protest față de refuzul CSM de a lua act de revocarea membrilor consiliului, Cristi Danileț și Alina Ghica.

Judecătorii recurg la grevă pentru a obliga CSM să respecte legea în România.

Potrivit comunicatului Asociației Magistraților din România, în cursul zilei de marți, judecătorii își vor suspenda ședințele de judecată.

Greva generală va fi declanșată marți de la ora 8.30.

Decizia de a intra în grevă, survine ca urmare a refuzului CSM de a lua act de hotărârea celor 1600 de judecători care au votat revocarea din funcție a lui Alina Ghica și Cristi Danileț.

Norel Popescu, președintele Tribunalului Mehedinți și vicepreședinte al AMR, precizează faptul că dacă CSM nu ia act de decizia celor 1600 de judecători care au votat pentru revocarea lui Danileț și Ghica, conducerea Consiliului se va alege cu plângere penală.

CSM, garantul independenței justiției, încalcă flagrant legea română, la comanda Oanei Hăineală, doar pentru a tergiversa revocarea din funcție a lui Cristi Danileț și a Alinei Ghica.

Cu acordul reprezentantelor societății civile, în speță, Corina Dumitrescu și Daniela Ciochina, dar și cu înaltul sprijin al Liviei Stanciu, șefa Înaltei Curți, Oana Hăineală face ce vrea la CSM. Încalcă flagrant legea, inventează proceduri și normative doar pentru a tergiversa la infinit revocarea din CSM a lui Cristi Danileț și a Alinei Ghica.

Potrivit art. 55 alin. 9 din Legea 317/2004, rep., în termen de 15 zile de la înregistrarea sesizării semnate și motivate de reprezentanții adunărilor generale prevăzute la alin. (4), Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dispune revocarea din funcție a membrului ales.

Judecătoria Râmnicu Vâlcea a trimis  pe 23 ianuarie la CSM situația centralizată cu revocarea lui Cristi Danileț. Iar termenul limită de luare la cunoștință de revocare era  7 februarie 2013.

Pe 30 ianuarie 2013,Curtea de Apel Cluj, a trimis la CSM cererea de revocare a Alinei Ghica, ca urmare a deciziei celor 12 Curți de Apel din țară care au votat în favoarea revocării acesteia. Așadar și în acest caz termenul limită de luare la cunoștință a revocării lui Alina Ghica a expirat pe 14 februarie.

loading...