Breaking news

Judecătoria Sector 4 din București, evacuată după ce un deținut amenință că se sinucide

Un deținut în vârstă de 28 de ani, condamnat la închisoare pentru furt, amenință că se sinucide într-o sală de la Judecătoria Sectorului 4, dacă nu i se face dreptate.

detinut penitenciarSala de la Judecătoria 4 a fost evacuată după ce deținutul s-a tăiat cu un cuţit în zona gâtului, în faţa judecătorului, şi a ameninţat că se omoară dacă nu i se face dreptate.

Deţinutul a sărit din boxa acuzaţilor şi s-a urcat pe un grilaj din sala de judecată, fiind păzit de jandarmi şi de agenţii de la penitenciar. A spart geamul cu cotul și a luat o bucată de geam cu care s-a tăiat la gât.
Puşcăriaşul era judecat pentru tentativă de omor, iar astăzi a fost adus la instanţă pentru un nou termen în dosarul său.
Un martor la incident, Nicoleta Păun, a povestit miercuri, la Antena 3, că deţinutul era în picioare şi, la un moment dat, şi-a ridicat bluza şi a scos cuţitul, spunând că vrea să i se facă dreptate.
Era un cuţit cu lamă lată de metal şi mâner de plastic. Putea să se întoarcă să-mi ia gâtul mie sau altcuiva”, a spus martorul.
Femeia a mai spus că judecătorul s-a ridicat de la masă şi a plecat atunci când a văzut scena iar avocații au fugit din sală.
Bărbatul cere să fie transferat de la Penitenciarul Giurgiu la Rahova întrucât ar fi fost abuzat sexual.
Reprezentanții Administrației Penitenciarelor spun că bărbatul este un deținut dificil, recalcitrant, că a primit mai multe sancțiuni pentru comportamentul său și că a mai avut tentative de sinucidere.

Şedinţa de judecată a fost suspendată şi persoanele aflate în sală au fost evacuate de jandarmi.

După mai bine de două ore de discuții și negocieri, bărbatul a coborât de pe grilajul geamului sub promisiunea că va fi transferat la penitenciarul Rahova. Deținutul a fost scos și dus cu duba la spital pentru a primi îngrijiri medicale.