Breaking news

Judecătoarea Viorica Dinu nu își poate justifica 46.000 de euro din avere

ANI o acuză pe judecătoarea Viorica Dinu, magistrat la Tribunalul București, Secția a II-a Penală, că nu își poate justifica peste 46.000 de euro din averea dobândită până în prezent.

viorica dinu si antoanela costacheAgenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 179.323,50 Lei (aprox. 46.275 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Viorica Dinu în perioada exercitării funcției de judecător în cadrul Tribunalului București, Secția a II-a Penală.

În perioada 2008 – 2009, Viorica Dinu a realizat, împreună cu soțul său, venituri salariale în cuantum de 482.708,89 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 662.032,39 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 179.323,50 Lei (aprox. 46.275 Euro).

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Viorica Dinu, împreună cu soțul său, în perioada exercitării funcţiei de judecător în cadrul Tribunalului București, Secția a II-a Penală.

Viorica Dinu a exercitat funcția de judecător în perioada 01 octombrie 1997 – 14 martie 2013.

Judecătoarea Viorica Dinu este cea care în martie 2013 a fost arestată preventiv împreună cu colega ei Antonela Costache, sub acuzația de luare de mită și trafic de influență.

În cursul lunii ianuarie 2013, inculpatul Vasilescu Sorin, în calitate de grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, a primit suma totală de 5.000 de euro de la inculpaţii Răducan Ileana Alina, avocat în Baroul Dolj (3.500 de euro) şi Petre Daniel-Costel, avocat în Baroul Bucureşti (1.500 euro), pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a manipula sistemului informatic de înregistrare a cauzelor penale, astfel încât cauza penală privind recursul declarat de Nuţu (fost Staicu) Dinel împotriva unei încheieri de menţinere a stării de arest preventiv să fie repartizată la un complet din care făceau parte şi inculpatele Dinu Viorica şi Costache Antonela Anemary. În acelaşi context, inculpatul Vasilescu Sorin, în baza unei înţelegeri cu inculpata Costache Antonela Anemary, a pretins de la inculpata Răducan Ileana Alina, avocat în Baroul Dolj, suma totală de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine iar 100.000 de euro pentru Costache Antonela Anemary, care, la rândul său, urma să împartă aceşti bani cu ceilalţi membri ai completului. La rândul său, inculpata Dinu Viorica, prin intermediul inculpaţilor Costache Antonela Anemary şi Vasilescu Sorin, a acceptat promisiunea remiterii sumei de 150.000 euro de către Răducan Ileana Alina”, se arată în rechizitoriul DNA.