Breaking news

Veronica Cîrstoiu, judecătoarea șpăgară, arestată preventiv pentru 29 de zile

Curtea de Apel București a emis vineri noapte un mandat de arestare pentru 29 de zile, pe numele judecătoarei Veronica Cîrstoiu, acuzată de DNA că a luat mită un milion de euro.

veronica cirstoiu spagaLa nici șapte ore de când CSM a încuviințat reținerea și arestarea judecătoarei Veronica Cîrstoiou, DNA a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, a dus-o la Curtea de Apel unde colegii ei au băgat-o după gratii pentru 29 de zile.

CSM a dat azi, aviz favorabil cererii procurorilor DNA, care au solicitat reținerea și arestarea judecătoarei, pe motiv de luare de mită și trafic de influență.

Veronica Cîrstoiu este acuzată de procurorii DNA că ar fi primit drept mită suma de un milion de euro de la omul de afaceri Dinel Staicu, pentru a-l face scăpat de închisoare. Lucru care de altfel s-a și întâmplat.

Joi, DNA l-au prins în flagrant pe fiul judecătoarei, Florin Cergan, în timp ce primea 50.000 de euro de la un bărbat. Banii urmau să ajungă la mama lui Cergan care trebuia să-i dea altui judecător care să intervină într-un dosar pentru o soluționare favorabilă.

Procurorii DNA spun că: Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmite de procurori rezultă că persoane interesate în soluționarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanțelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranșe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obținerii unor soluții favorabile în cauze penale. În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranșele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înțelegerii cu persoanele implicate și interesate, urma să transmită această tranșă unuia dintre judecătorii învestiți cu judecarea uneia dintre cauzele respective. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Ca urmare, la data de 9 august 2013, procurorii au dispus reținerea învinuitului Cergan Florin pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Alături de Veronica Cîrstoiu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile și fiul acesteia, Florin Cergan, preot de meserie, care în martie 2011 a ucis cu mașina trei oameni.

Decizia Curții de Apel București poate fi atacată cu recurs de către avocații celor doi inculpați.

>