Breaking news

Judecătoarea Geanina Terceanu, arestată pentru că a luat mită de fraţii Ioan şi Victor Becali

Judecătoarea Geanina Terceanu de la Tribunalul București care i-a achitat pe fraţii Ioan şi Victor Becali în dosarul Transferurilor, a fost arestată preventiv de către Curtea de Apel București. Alături de magistrat au fost arestați și frații Becali. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

judecatoarea geanina terceanuJudecătoarea Geanina Terceanu va sta 30 de zile după gratii pentru că ar fi primit 220.000 euro mită pentru a da o soluţie de achitare în dosarul Transferurilor.

Curtea de Apel București a decis vineri ca și frații  Ioan şi Victor Becali, impresari sportivi la data faptei, să fie arestați preventiv pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, în 24 februarie 2009, judecătorului Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor de fotbalişti, cauză în care Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi cinci oameni de fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpaţii trimişi în judecată în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Judecătorul a dispus achitare pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina celor opt oameni de fotbal, în temeiul dispoziţiilor articolului 10 litera a din Codul de procedură penală din anul 1968, respectiv pentru că “fapta nu există”.

În urma investigaţiilor, procurorii DNA au stabilit că, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Geanina Terceanu a primit de la inculpaţii Ioan şi Victor Becali şi de la suspectul Cristian Borcea, în mai multe tranşe, suma totală de 220.000 de euro, începând din aprilie 2009 şi până în mai 2012.

Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal fie prin intermediar, în diferite locaţii din Bucureşti şi judeţule Ilfov şi Ialomiţa. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi în modalitatea de mai sus au fost folosiţi de inculpata Terceanu Geanina la achiziţionarea unei locuinţe“, susţin procurorii.

În 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de Geanina Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, instanţa de control judiciar pronunţând condamnarea inculpaţilor la pedepse între trei şi opt ani de închisoare, cu executare sau cu suspendare.

Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea cauzei, motivând că judecătorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi şi a dispus condamnarea pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitaţi, de Tribunalul Bucureşti.

În urma rejudecării, tot la Curtea de Apel Bucureşti, toţi inculpaţii au primit, în martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea şi Ioan Becali – câte şase ani şi patru luni, Victor Becali – patru ani şi opt luni, Gheorghe Copos – trei ani şi opt luni, Mihai Stoica – trei ani şi şase luni, Gheorghe Neţoiu şi Jean Pădureanu – câte trei ani şi patru luni, şi Gheorghe Popescu – trei ani, o lună şi zece zile.

Judecătoarea Geanina Terceanu a fost interceptată ambiental în timp ce vorbea cu o persoană despre banii primiţi, cerându-i acesteia să nu spună nimic despre ea şi să nu dea declaraţii.

“Discuţia a fost purtată în contextul în care (…..) şi (…..) s-au deplasat la locuinţa suspectei Terceanu Geanina, căreia i-au solicitat cu împrumut suma de 150.000 de euro, sumă de care (…..) avea nevoie pentru a acoperi prejudiciul cauzat într-un dosar penal în care era trimis în judecată pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat”, se arată în referatul cu propunere de arestare al prcurorilor.

(…) Intermediar : Mă, e vorba de Becali..

Terceanu Geanina: Cu cine ai vorbit? (…..) : Cu Internele. (…) Cu Internele? Cine ţi-a…?

I: DNA-u’, DNA-u’, măi!

Terceanu Geanina: …[neinteligibil]… nu mai veni. (…..): Da. (…): Nu mai veni acum p-aici, să scăpăm din chestia asta! (…..):

I: Ă?

Terceanu Geanina : Băi, nu spuneţi nimic de mine!

(…..) Terceanu Geanina : D.N.A.? Da’ D.N.A. a venit? Din trafic te-a luat? (…..)

I: Da, mă da! Au venit şi m-au luat pe sus. „Bună ziua, nu ştiu ce. Bună ziua.”.

Terceanu Geanina: Înseamnă că te-au filat. (…..) Vai de capu’ meu! (…) Nu spuneţi… nu spuneţi nimic! Asta este!

I: Băi stai liniştită, că dacă vroiam să te da până acum, te dădeam. Stai liniştită că nu dau nimic.

Terceanu Geanina: Ai înţeles? Deci, nu daţi în gât, că pedeapsa o dă instanţă!

I: Da’ nu-i vorba de dat în gât! Da’ băi, stai liniştită, că nu fac… nu fac… Deci, nu fac…

Terceanu Geanina…[*neinteligibil*]… de asta.

I: N-o să fac aşa ceva niciodată!

Terceanu Geanina: Mai au alte probe?

I: Ce probe să aibă?

Terceanu Geanina: Nu zice nimica! …[*neinteligibil*]…

I: Hai, stai liniştită! …[neinteligibil]…

Terceanu Geanina: Eu n-am mai rămas cu nimic de-acolo! Adică, nu v-am zis?

I: Ai cheltuit toţi banii? Mamă, mânca-ţi-aş! Am zis că asta-i sigură, zic: „Bă, vorbim cu ea.” şi…

Terceanu Geanina: Nici n-am… Doamne, Maica Domnului!

I: Băi, nu-ţi face probleme. Nu mai sta cu frică că nu dau de tine! …[*neinteligibil*]… de toţi.

Terceanu Geanina: Deci, n-am bani!

I: Da banii ăia care… De la ăştia 100.000?

Terceanu Geanina: I-am… i-am cheltuit.

I: I-ai cheltuit?

Terceanu Geanina: Nu mai am.

I: Băi, nu te gândi că-i iau! Ţi-i cer… ca să nu mai ţi-i dau…

Terceanu Geanina: Da’ n-am, deocamdată!

I: Băi Geanina, te gândeşti acuma la chestiile astea? Să-mi bag picioarele, ajungem toţi la pârnaie

Terceanu Geanina: N-am, n-am… N-am… n-am …[neinteligibil]…Îţi dai seama că nu e bine să fim văzuţi! (…) Ce e, mă? Ce tot mă căutaţi? Da’ ce tot vreţi?

I: Stai, mă, liniştită! Stai liniştită!

Terceanu Genina: Ce tot vreţi atâta?…Terceanu Geanina: Foarte bine! Şi ce mă căutaţi şi la dracu? Ce… mai avem de discutat ceva?

I: Stai, mă, să-ţi spun! Stai puţin!

Terceanu Geanina: Da’ voi sunteţi oameni sau ce sunteţi?

I: Băi, dar stai puţin, că nu vreau să te…

Terceanu Geanina: Hai, că în tine am avut încredere! Asta… ce?.. Hai, băi, Am crezut că avem o relaţie normală din… ca între oameni!

I: Şi nu… şi avem, avem! Stai liniştită, că nu se-ntâmplă nimic!: Deci, nu mai e nicio problemă! Am fost la Victor, am rezolvat cu el. Mi-a dat o parte.

Terceanu Geanina: Foarte bine!..(…): Ce tot atâta….?

I: Şi…

Terceanu Geanina: Eu am vorbit cu tine. Acum bagi 10 persoane aici!…(…): E… ok! Gata!… Nu mai vreau! Am crezut că suntem oameni! Am avut o relaţie normală, de oameni. M-am împrietenit şi cu ea şi acum aud tot felul de prostii! (…) Da’ ne-ntâlnim de zece mii de ori! Ok, am stabilit, am făcut, am dres…Gata!

I: Vreau să-ţi mai spun ceva… că de-asta am venit mai mult. Că nu pentru altceva…: Dacă în caz… mă cheamă sau o cheamă , ce să zicem? Să cădem de acord toţi.

Terceanu Geanina: Nu… ce să zici? Nimic! Ce să zicem? Asta e! Nu ne cunoaştem şi nu spunem.

I: Păi, normal că nu zicem nimica, dar ce zicem?

Terceanu Geanina: Nimic! Ce să zicem? Asta e! Nu dai declaraţii!

 

>