Breaking news

Judecătoarea Gabriela Bârsan, refuză postul din CSM

Gabriela Bîrsan nu acceptă să o înlocuiască în CSM pe Mona Pivniceru, numită Ministru al Justiției.

Judecătoarea Gabriela Bârsan urma să o înlocuiască pe Pivniceru după ce aceasta și-a dat demisia din CSM. Acest lucru era posibil întrucât Bârsan a ieșit a doua la alegerile d ela Înalta Curte pentru Consiliu, iar locul trei a fost ocupat de Adrian Bordea.

Aflată în vacanță, judecătoarea Bârsan a declarat pentru lumeajustiției.ro că nu va accepta să fie numită în CSM şi că nu poate fi nici obligată să ocupe această funcţie, care îi revine ca efect al legii.

Nu voi veni în CSM. Am trimis la CSM o cerere în care să se ia act că nu înţeleg să mi se aplice dispoziţiile legale din motive strict personale. Am candidat la CSM într-un moment în care crezul meu era de nezdruncinat în valorile acestei instituţii. Acum nu cred ca CSM mai poate sa reprezinte idealurile mele”, a spus Bîrsan.

Preşedintele CSM, Alina Ghica, a confirmat că, la ora 15.20, s-a înregistrat cererea judecătoarei Gabriela Bîrsan prin care aceasta solicită Consiliului Superior al Magistraturii constatarea faptului că a devenit membru al CSM în urma demisiei Monei Pivniceru.

De asemenea, ne solicită (Gabriela Bîrsan – n.r.) să se ia act de faptul că demisionează din funcţia de membru interimar al CSM”, a spus Alina Ghica.