Breaking news

Judecătoarea Anișoara Topor, arestată pentru luare de mită

Curtea de Apel Bcurești a decis vineri seară arestarea pentru 29 de zile a judecătoarei Anișoara Tobor, sub acuzația de luare de mită și trafic de influență.

Magistrații Curții de Apel București au dat curs solicitării procurorilor DNA, privind arestul prevenitv al judecătoarei Anișoara Topor de la Judecătoria Focșani.

Aceasta a fost reținută joi seară de procurorii anticorupţie fiind acuzată că a cerut şi primit peste 80.000 de lei pentru a pronunţa o soluţie favorabilă într-un dosar civil.

Potrivit rechizitoriului DNA, în 16 şi 17 iunie 2010, Anişoara Topor, în calitate de judecător la Judecătoria Focşani, a pretins şi primit suma de 80.000 lei prin intermediar şi 700 de euro în mod direct de la un denunţător pentru ca, în schimb, să pronunţe o hotărâre judecătorească favorabilă acestuia din urmă într-o cauză civilă.

De asemenea, în a doua jumătate a anului 2010, femeia a pretins şi primit foloase constând în lucrări de amenajare a casei sale de vacanţă, pentru a-şi folosi influenţa astfel încât denunţătorul să obţină o hotărâre judecătorească favorabilă şi în recurs.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Procurorii anticorupţie au făcut, joi, percheziţii la locuinţa Anişoarei Topor şi la cabinetul de avocatură al soţului acesteia.

 

>