Breaking news

Județele fruntașe la BAC nu aveau camere video în sălile de examen

Un nou scandal este pe cale să izbucnească la o zi după afișarea rezultatelor. Coincinedță sau nu, în județele unde promovabilitatea este cea mai mare din țară, nu au fost montate camere de supraveghere în sălile de examen.

camera.videoPovestea cu montatul camerelor de supraveghere în sălile de examen a fost doar pentru unii. Ministerul Educației nu a ”plantat„ camere video în toate centrele de examen unde elevii de clasa a XII-a au susținut examenul de bacalaureat. Drept urmare, județele care nu au fost monitorizate prin sistemul big brother, au înregistrat procente de promovabilitate peste media națională.

În judeţeul Suceava, procentul de promovabilitate la BAC a fost de peste 65%, însă în nicio sală de examen nu au fost montate camere de supraveghere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, a declarat că în nicio sală de clasă în care se desfăşoară Bacalaureatul nu au fost instalate camere de supraveghere.

Situație similară și în județul Harghita, unde procentul de promovabilitate este de 64,03%. Nici în sălile de examen din județ nu s-au montat camere de supraveghere, pe motiv că metodologia de organziare a BAC-ului nu prevede obligativitatea instalării camerelor video.

Doar 90,000 de elevi din peste 200.000 au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea din vară. Restul așteaptă rezultatul contestațiilor și mai apoi sesiunea din toamnă.