Breaking news

Jos pălăria | Ion Țiriac a donat României un avion turbojet pentru zboruri umanitare

La o săptămână de la tragedia din Munții Apuseni, în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion, omul de afaceri Ion Ţiriac a donat statului român un avion turbojet. Din fericire, același lucru l-a făcut și o bancă străină.

ion tiriac - avion turbojetIon Țiriac a fost mișcat de tragedia care a îndoliat o țară întreagă și a decis să facă ceva pentru semenii lui. Omul de afaceri a donat un avion turbojet ce va fi folosit de Inspectoratului General de Aviaţie, în acțiuni umanitare de salvare de vieți. Gând la gând cu bucurie, căci și o bancă străină a decis să facă același gest către statul român, donând încă un avion pentru acțiuni umanitare în situaţii de urgenţă

Anunțul a fost făcut luni seară de vicepremierul Liviu Dragnea, la comandamentul pentru iarnă organizat la Guvern.


„Astăzi, cineva a hotărât să facă un gest onorabil şi să doneze un mijloc de transport deosebit, un avion turbojet care va fi donat Inspectoratului General de Aviaţie. Domnul ministru Arafat, împreună cu Inspectoratul General de Aviaţie, după ce întocmiţi documentele, vă rog să faceţi public acest lucru, pentru că acest gest va salva în viitor foarte multe vieţi„, i-a spus vicepremierul Liviu Dragnea secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, în cadrul comandamentului de iarnă.

La finalul reuniunii, Liviu Dragnea a precizat pentru jurnalişti că este vorba, de fapt, de două avioane turbojet care au fost donate statului de către o persoană fizică şi, respectiv, o bancă, fără nicio legătură între acestea.

La insistenţele reporterilor, vicepremierul Liviu Dragnea a confirmat că persoana care a donat unul dintre cele două avioane este omul de afaceri Ion Țiriac.