Breaking news

John Lipsky preia conducerea FMI

loading...

Americanul John Lipsky va prelua funcția de director general al Fondului Monetar Internațioală, după ce duminică șeful FMI,  Dominique Strauss-Khan, a fost arestat pentru agresiune sexuală.

john-lipskyJohn Lipsky, care a preluat momentan funcţia de director general al FMI, a anunţat recent că va demisiona în august, când i se încheie mandatul, astfel că instituţia se confruntă cu un potenţial vid de conducere într-un moment crucial.

În conformitate cu procedurile FMI, John Lipsky, primul adjunct al directorului general, va prelua postul de director general în exerciţiu pe tot parcursul perioadei în care directorul general nu se află în DC (District of Colombia). Domnul Lipksy va prezida reuniunea informală de astăzi (duminică) a consiliului director“, a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, William Murray.

Odată cu implicarea FMI în salvarea țărilor europene cu datorii, Dominique Strauss-Kahn a schimbat imaginea FMI.  Schmibarea șefului FMI, fa duce la aplicarea unei politici mai dure pentru țările europene ce au împrumutat bani de la fond.

Un test important va avea loc luna viitoare, când Grecia urmează să primească următoarea tranşă de împrumut în valoare de 12 miliarde de euro. Dacă Strauss-Kahn va fi scos din conducere, este posibil ca FMI să nu mai fie dispus să dispus să finanţeze Grecia dacă aceasta nu-şi schimbă semnificativ politica economică.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>