Breaking news

Joe Biden, vicepreședintele SUA: Sunt uimit de progresul României

loading...

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii a lăudat miercuri, la București, România pentru progresul din ultimii ani și a dat asigurări că americanii ne sunt prieteni iar NATO ne va proteja împotriva oricăror agresiuni militare străine.

joe biden - basescu - pontaPreședintele Traian Băsescu l-a primit miercuri la Palatul Cotroceni pe vicepreședintele SUA, Joe Biden. Vicepreședintele american i-a spus șefului statului că se bucură să îl vadă.

După o rundă de convorbiri tete-a-tete, la Palatul Cotroceni, cei doi oficiali au susținut împreună, declarații comune în grădina Palatului Cotroceni.

Vreau personal să-i spun domnului președinte, știu că mandatul dânsului se termină înaintea mandatului meu, îi voi duce lipsa. Dumnezeu să binecuvânteze România, Dumnezeu să binecuvânteze America și să protejeze trupele noastre. Preşedintele SUA apreciază alianţa cu România. Unul dintre motivele principale ale venirii mele a fost ca de pe pământul românesc să spun că vom onora articolul 5 din tratatul NATO, este o obligaţie sacră. Niciun aliat NATO nu este singur, noi ne protejăm unii pe alţii“, a spus Biden, în cadrul unor declarații de presă comune cu Băsescu.

La Palatul Cotroceni au fost prezenți ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, precum și secretarul de stat Bogdan Aurescu. Iar din partea americană a fost prezent însărcinatul cu afaceri al SUA la București, Duane Butcher.

După vizita de la Cotroceni, Vicepreședintele SUA, Joe Biden, a sosit și la Palatul Victoria, unde va avea convorbiri cu premierul Victor Ponta.

Iar la ora 14,15, vicepreședintele SUA va susține o alocuțiune în Sala Unirii a Palatului Cotroceni, la care va asista și premierul Ponta.

Vicepreședintele Biden a mai spus că Statele Unite ale Americii încurajează autoritățile de la București să crească bugetul Apărării la 2% din PIB, iar alocările suplimentare din acest an reprezintă un pas înainte pentru România și pentru NATO.

loading...