Breaking news

Jocurile Paralimpice încep azi la Rio. România participă cu 12 sportivi

loading...

Olimpiada de vară rezervată sportivilor cu dizabilități începe azi la Rio de Janeiro și se va desfășura până pe 18 septembrie în aceleași locații ca și olimpiada de luna trecută. România va participa cu un număr record de sportivi, 12, la Jocurile Paralimpice de vară de la Rio de Janeiro.

jocuri paralimpice 2016Ciclistul Eduard Novak, primul campion paralimpic din istoria României, medaliat cu aur la Londra, va fi Portdrapelul României la ceremonia de deschidere care va avea loc azi de la ora 18,15, oral locală, (joi, ora 00,15 la București).

Timp de 12 zile, la Rio, 4.386 de sportivi din 176 de țări, se vor lupta pentru 528 de medalii de aur la 23 de sporturi, pe 20 de arene.

România va participa cu 12 sportivi, cea mai numeroasă delegație de până acum din istoria participării la Jocurile Paralimpice.

Cei 12 sportivi români vor evolua la șase sporturi, fiind însoțiți de șase antrenori: la atletism vor concura Florentina Hrișcu (disc) și Florin Cojoc (săritura în înălțime), antrenor Adrian Tamaș; Mihaela Lulea și Iulian Șerban la canoe, antrenor Gheorghe Toth; Eduard Novak și Attila Olah la ciclism, antrenor Cristiano Valoppi; Alexandru Bologa la judo (nevăzător), antrenor Tamas Gergely; Naomi Ciorap, Samuel Ciorap, Octavian Ilina la înot, antrenor Daniel Nistoroiu; Dacian Makszin și Bobi Simion la tenis de masă, antrenor Anca Cherecheș.

Jocurile Paralimpice de la Rio vor fi transmise, la televiziune, radio și online, de un număr record de țări, 154, cu  39 mai mult față de ediția din 2012 de la Londra.

Numărul biletelor vândute pentru Jocuri a depășit 1,5 milioane, iar organizatorii speră să mai vândă și restul de un milion de bilete disponibile.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>