Breaking news

Jocuri de strategie la cazino – care sunt cele mai distractive?

Deși mulți dintre credem că există doar jocuri de noroc, ei bine, cazinourile ne oferă și câteva jocuri bazate pe talent și strategie. Descoperă-le aici!

Top jocuri de strategie la cazino în 2022

Multe persoane care încep să joace la cazino sunt descurajate și consideră că nu au nicio șansă să câștige, pentru că, la finalul zilei, totul ține de noroc. Însă, un lucru mai puțin știut este că acest principiu se aplică doar la anumite jocuri de cazino – de exemplu, la ruletă și păcănele, unde rezultatul fiecărei rotiri este determinat de un algoritm matematic (Random Number Generator sau RNG).

Există și o categorie de jocuri la care primează talentul, cunoștințele și strategiile cunoscute de jucător. Acestea îți permit să scazi din avantajul casei și să-ți învingi mai ușor oponenții – mai  mult, ele oferă și beneficii palpabile pe termen lung pentru cei care le practică (îmbunătățirea reflexelor și a capacității de a elabora strategii, dezvoltarea gândirii și a coordonării etc.).

Iată top 3 jocuri de strategie pe care să le încerci la cazino în 2022:

#1 Poker

 

Poker-ul este cel mai cunoscut joc de cărți din lume. Varianta clasică de poker reprezintă singurul joc de cazino în care participanții joacă împotriva altor jucători, nu împotriva casei. Acest lucru oferă deopotrivă avantaje și dezavantaje pentru cei mai iscusiți dintre jucători – deși poker-ul implică un element de șansă, în mare parte este considerat un joc bazat pe skill sau aptitudine.

Cei care înțeleg principiile matematice, procesul de luare a unei decizii strategice, ierarhia mâinilor și câteva elemente de psihologie care pot descuraja oponentul (ex: bluffing) reușesc să câștige pe termen lung la toate variantele de poker – Texas Hold’Em, Seven Card Stud etc.

#2 Table Online

 

Puține persoane știu faptul că jocul de table datează din antichitate. În prezent, este cel mai cunoscut board game din lume și practicat de mii de oameni, atât offline, cât și online. Tehnologia îți permite azi să joci table online în 2 și pe bani reali (de exemplu la cazinoul Netbet). Asemeni șahului, și jocul de table implică gândire strategică, atenție și reflexe bune.

Există zeci de strategii cunoscute practicate de profesioniști în campionatele de table, iar majoritatea experților clasifică tablele ca un joc bazat mai mult pe talent, decât pe noroc. Dacă pe termen scurt, poți avea norocul să-ți învingi oponentul, pe termen lung, doar profesioniștii care învață cele mai bune mișcări de început și formule matematice (de exemplu „Neil’s Numbers” sau numerele lui Neil) vor avea succes pe termen lung.

#3 Blackjack

 

Blackjack-ul se aseamănă foarte mult cu poker-ul – la ambele jocuri există elemente pe care pariorul nu le poate controla, de exemplu rezultatul cărților și avantajul casei sau al dealerului, în funcție de varianta de blackjack jucată (împotriva software-ului sau împotriva unei persoane reale).

Însă, există anumite elemente de skill atât de eficiente că au fost și interzise de unele cazinouri sau considerate un mod de a trișa – de exemplu, numărarea cărților sau card counting-ul îți poate îmbunătăți semnificativ șansele de câștig. Există și tehnici mai avansate la blackjack pe care profesioniștii le stăpânesc, de pildă hole carding sau shuffle tracking, însă acestea necesită o memorie bună și mult exercițiu, iar foarte puține persoane reușesc să le perfecționeze.

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.