Breaking news

Joao Oliveira a câștigat cursa de Spartathlon după ce a alergat 245,3 km

Portughezul Joao Oliveira a câștigat celebra cursă de ultra-maraton, Spartathlon 31, una dintre cele mai dificile rute de lung pe plan internațional.

Joao OliveiraPortughezul a alergat 245,3 kilometri în 23 de ore, 29 de minute și 8 secunde și a trecut primul linia de sosire în sudul Greciei în orașul Sparta.

Joao Oliveira a ajuns la statuia antică spartană a regelui Leonidas, sâmbătă dimineața, la 6,30, ora locală, după ce a alergat non stop aproape 246 km.

Portughezul a fost primul din cei 321 atleți care au luat startul ultra-maratonului pentru a reface traseul soldatului atenian Pheidippides, realizat acum 2.500 de ani, când a alergat de la Atena la Sparta să caute întăriri pentru lupta împotriva forțelor persane în Bătălia de la Marathon.

Oliveira a fost primit cu aplauze la linia de sosire, iar în momentul în care aq fost premiat cu o coroana de măsline și o cană de apă din râul Evrotas, portughezul a izbucnit în lacrimi.

Oliveira i-a devansat pe pe germanii Florian Reus (25.29:54.) și Stu Thoms (25.54:49.).

La editia 2013 au participat 321 de concurenti din 35 de țări, între care și 32 de femei.

Prima femeie peste linia de sosire a fost 39 de ani, Szilvia Lubics de Ungaria în 28:03.04. Ea a fost 12 de ansamblu.

Spartathlon este una dintre cele mai dificile curse pe distanțe lungi din lume, care rulează pe drumuri de țară, vii trecere și plantații de măslini, dealuri abrupte și, mai provocatoare dintre toate, urcarea 1.200 de metri și coborâre de pe Muntele Parthenio în miez de noapte.

Cursa a început la Acropole din Atena, vineri și sa încheiat în orașul din sudul grec al Spartei.

>