Breaking news

Jenică Arion a fost demis din funcția de șef al DGA, de către ministrul Radu Stroe

loading...

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Radu Stroe, l-a demis pe Jenică Arion, din funcția de şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, Jenică Arion.

jenica arionCutremur la DGA. Radu Stroe l-a dat afară pe Jenică Arion și l-a pus șef în locul lui pe comisarul-şef Dănilă Dan.

Jenică Arion a fost transferat la Direcţia Generală de Management Operaţional din aparatul central.

Ministrul Stroe ar vrea să-i schimbe şi pe şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă Gelu Oltean, dar şi pe şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Petre Tobă.

 

Directia Generală Anticorupţie a fost înființată cu sprijinul Comisiei Europene.

DGA ar fi putut ancheta toţi funcţionarii publici Senatul, în calitate de cameră decizională, a respins pe 5 noiembrie, ordonanţa de urgenţă a Guvernului care prevede lărgirea atribuţiilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) prin care ofiţerii de aici primeau libertatea să-i ancheteze pe toţi funcţionarii publici, dar şi pe demnitarii corupţi.

Ordonanţa de urgenţă le dădea undă verde ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) să-i investigheze pe toţi cei care iau mită sau primesc foloase necuvenite, şi nu doar pe angajaţii Ministerului de Interne.

loading...