Breaking news

JENANT | Sorana Cîrstea a ajuns să joace în turnee ITF

loading...

Sorana Cîrstea, fostă numărul 21 mondial în 2013, a ajuns atât de rău încât este nevoită să joace turnee ITF, cele mai slabe competiții din tenisul profesionist, unde întâlnește jucătoare modeste.

sorana cirsteaLa două săptămâni de când a fost eliminată în primul tur la Australian Open 2015, Sorana Cîrstea a ajuns să joace pe tabloul principal al turneului ITF din Midland, Michigan, SUA, cu un fond total de premii de 100.000 de dolari.

Din cauza jocului foarte slab pe care-l practică românca de circa jumătate de an de când a început să piardă pe bandă rulantă și să se prăbușească în clasament, Sorana este nevoită acum să joace turnee ITF în speranța că își va reintra în joc.

Numai că discrepanța este uriașă. La interval de două săptămâni să treci de la primul tur la un turneu de Grand Slam, la primul tur la un turneu ITF, unde poate câștiga maxim 140 de puncte WTA, dacă își adjudecă trofeul.

Dacă la Australian Open 2015 a primit 10 puncte WTA pentru primul meci jucat și pierdut în fața lui Alexandra Panova, jucătoare venită din calificări, la turneul ITF din SUA va primi un singur punct.

În primul tur la turneul ITF din Midland, Cîrstea va juca cu americanca Jessica Pegula, în vârstă de 20 de ani, aflată abia pe locul 1021 mondial.

Cea mai bună clasare a româncei în ierarhia de simplu feminin a WTA a fost locul 21 mondial realizat în 12 august 2013.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>