Breaking news

Jenant | Băsescu și-a plătit aplaudaci la cununia religioasă a lui EBA

Traian Băsescu a plătit oameni să vină la biserica Sf Spiridon Cel Nou ca să aplaude când fiica lui, Elena Băsescu venea să se cunune.

La fel ca pe vremea comunistului Ceaușescu, Traian Băsescu a apelat la oameni plătiți ca să îi aplaude odrasla și să-l ridice pe el în slăvi.

Circa 200 de persoane au fost aduse de Băsescu și PDL, în fața Catedralei Sfântul Spiridon cel Nou din București ca să aplaude și să strige gânduri bune pentru EBA.

Oamenii au fost anuși cu microbuzele și plasați cu o jumătate d eoră înainte de ceremonie, pe o străduță în apropierea bisericii.

Cu 10 minute înainte de sosirea lui Băsescu și a miresei EBA, aplaudacii au fost luați de forțele de ordine și plasați în fața porții principale a bisericii.

Aceștia aveau în mână câte un trandafir, fie roz fir alb cu roz. Un lider le dădea indicații ce să strice și când să strige.

În momentul în care Băsescu a sosit la biserică împreună cu fiica sa, simpatizanții au început să aplaude, să arunce cu trandafirii înspre miri și să strige: Trăiască Băsescu!

Președintele a început să le facă cu mâna ca și cum se alfa la congresul al XV-lea al comuniștilor.

La ieșirea din catedrală, aplaudacii au repetat scenariul și au început să cânte și La Mulți Ani lui EBA.

În timp ce aplaudacii au fost lăsați de forțele de ordine să stea la doi pași de Băsescu, cei care scandau împotriva acestuia au fost opriți de jandarmi la distanță de 50, 100 și chiar 150 m de catedrală.

Cu toate căs e aflau la distanță de biserică, protestatarii au urlat în megafoane: Demisia, Ieși afară javră ordinară și EBA la nunta ta să vină și DNA.