Breaking news

Jeffrey Franks: România poate pierde 1,5 miliarde euro dacă nu finalizează proiectele UE în 2011

loading...

România riscă să returneze 1,5 miliarde euro din fondurile de preadreare, dacă până la finele lui 2011 nu termină proiectele demarate cu fonduri provenite de la Uniunea Europeană. Afirmaţia îi aparţine lui Jeffrey Franks, şefului delegaţiei FMI în România.

FMI - CONFERINTADeclaraţiile lui Franks au fost făcute, luni la sediul BNR în cadrul unei conferinţe de presă susţinută o cu ocazia finalizării misiunii Fondului Monetar Internaţional în România pentru prima evaluare a acordului preventiv de 3,6 miliarde de euro.

Franks a declarat că în domeniul fiscal, rezultatele sunt încurajatoare, însă ţinta de deficit de 3 % în 2012 va fi totuşi o provocare.

Şeful FMI a transmis Guvernului să dubleze eforturile privind absorbţia fondurilor structurale.
Guvernul realizează progrese în absorbţia fondurilor europene, dar aceste progrese sunt insuficiente şi eforturile în acest sens trebuie dublate. Trebuie ca proiectele cu prioritate redusă să fie abandonate pentru ca eforturile să se concentreze pe domeniile în care absorbţia creşte foarte rapid (…) România riscă să fie obligată să returneze până la 1,5 miliarde euro, sume deja plătite, dacă aceste proiecte nu sunt finalizate până la sfârşitul acestui an“, a spus şeful FMI.

De asemenea Franks a declarat că este de acord cu propunerea guvernului de a introduce management privat la companiile de stat.

loading...