Breaking news

Jeffrey Franks: “Există anumiţi indicatori care arată o încetinire a creşteii economice în trimestrul doi”

loading...

Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI pentru România a declarat că unele date preliminare arată că avansul exporturilor şi producţiei industriale a încetinit în trimestrul al doilea, ceea ce va conduce la o creştere economică plasată sub nivelul din primul trimestru.

FMI - CONFERINTAAseară, Consiliul Director al FMI a aprobat prima evaluare a noului acord, de tip preventiv, prin care a pus la dispoziţia României o tranşă de 481 milioane de euro. Şeful misiunii FMI în România este îngrijorat de încetinirea creşterii economice.

Există anumiţi indicatori care arată o încetinire a creşteii economice în trimestrul doi. Trebuie să vedem, când vom avea datele finale, cât de mult a încetinit creşterea. Ne aşteptăm, totuşi, la o evoluţie pozitivă a PIB. Credem că cifrele din primul trimestru au fost mai mari decât ne-am aşteptat, astfel că există spaţiu pentru o evoluţie puţin mai slabă în trimestrele următoare. Nu avem în vedere o modificare a prognozei în acest moment“, a declarat Franks.

Jeffrey Franks, a declarat că va analiza la Bucureşti împreună cu autorităţile române implicaţiile economice pe care le are reorganizarea administrativ-teritorială, menţionând că sunt necesare “studii aprofundate” înainte de o astfel de decizie.

loading...