Breaking news

Jean Dujardin, cel mai bun actor în rol principal

Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal merge anul acesta în Franţa. Jean Dujardin a câştigat statueta pentru rolul din filmul “The Artist – Artistul”.

Jean Dujardin este născut în Franţa, la 19 iunie 1972. Actorul nu cunoaşte prea bine limba engleză, însă creaţia din filmul mut, alb-negru, “The Artist” i-a pus în valoare calităţile, iar Academia Americană de Film a decis să îl desemneze câştigător al premiului Oscar din 2012.

Interpretul din filmul “The Artist” a primit nenumărate aprecieri din rândul colegilor de breaslă, pentru interpretarea magistrală a rolului, şi a fost premiat în cadrul mai multor gale. Ţinând cont de specificul filmelor alb-negru şi fără sunet, actorul a avut o misiune destul de dificilă, fiind nevoit să reconstruiască, alături de echipa de filmare, atmosfera din urmă cu 100 de ani.

Totuşi, numele lui Jean Dujardin a fost implicat recent într-un scandal pe marginea unor afişe realizate în Franţa, pentru o altă peliculă. Jean Dujardin a fost acuzat de sexism şi misoginism, ceea ce i-a afectat reputaţia.

valentin.spinu@exclusivnews.ro

>