Breaking news

Jean de la Craiova a picat testul la limba rromani

Cunoscutul cântăreț Jean de la Craiova, a petrecut trei zile în șatra de tigani de la Somcuta Mare, din Maramureș unde a învățat limba rromani de la gazda sa, Elvis Rromano, participând la emisiunea “Șatra”, care debutează luni, 5 iulie, de la 20.30, la Kanal D.

1satra 313Deși este și el de etnie rromă, Jean recunoaște că nu știe prea bine să vorbească limba rromani, dar pentru a impresiona șatra condusă de Elvis Rromano s-a pus atent pe studiat. Elvis Rromano, cântărețul care se degizeaza în Elvis și cântă melodiile acestuia în țigănească, dar și gazda lui Jean, Soranei (ex.A.S.I.A.) și a Marinelei Nitu, este profesor de limba, istoria și tradiția rromani la școala din satul Somcuta Mare.

“Jean este foarte talentat la cântat, dar e rușine că e țigan și nu știe să vorbească limba noastră. Acum are ocazia să învețe și să-i bucure pe rromii din toată țara” a declarat Elvis.

Jean a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-i impresiona pe țiganii din șatra de la Somcuta. El a cântat, a dansat, dar nu s-a dat înapoi nici de la muncă. Concursul legat de limba rromani a fost câștigat totuși de Sorana.

Săptămânal, trei vedete vor intra în casa unei familii de rromi unde vor fi nevoite  să respecte regulile impuse de capul familiei și să trăiască pentru două zile duăa obiceiurile șatrei în care au fost primite. Cele trei vedete vor intra într-o competiție, fiecare dintre ele luptând în numele câte unei ascociații neguvernamentala care  ajută copiii rromi să se integreze în societate.

Membrii familiei gazdă le vor da vedetelor diverse sarcini, specifice muncii șatrei de care aparțin.  În funcție de felul în care duc la îndeplinire sarcinile, dar și de modul în care se adaptează la viața de rrom, vedetele vor fi judecate în consiliul țigănesc și, rând pe rând, vor fi eliminate din competiție. Vedeta desemnată câștigătoare va primi o sumă de bani pe care o va dona organizației pentru care luptă.