Breaking news

O alertă de tsunami a fost emisă în Japonia după producerea unui cutremur puternic

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3, resimţit până la Tokyo, a avut loc vineri în largul nord-estului Japoniei.

Cutremurul, resimţit puternic şi la Tokyo, s-a produs la ora locală 17.18 (10.18, ora României) în largul coastelor de nord-est, cu un hipocentru estimat la o adâncime de aproximativ zece kilometri, a precizat Agenţia meteo.

Autoritățile nipone au emis o alertă de tsunami după ce un prim val tsunami cu înălţimea de un metru a atins coasta de nord-est a Japoniei.

Valul de un metru înălţime a fost măsurat la ora locală 18.02 (11.02, ora României) pe coastă la nivelul oraşului Ishinomaki, localitatea unde au murit cele mai multe persoane la cutremurul de la 11 martie 2011, potrivit unor detalii oferite de către autorităţi.

Tsunamiul care ameninţă nord-estul Japoniei ar putea să atingă doi metri înălţime la nivelul coastei prefcturii Miyagi, unde se află oraşul Ishinomaki, şi 50 de centimetri în alte zone, au avertizat autorităţile, cerând persoanelor să se îndepărteze de coastă şi să retragă, dacă esteposibil, în zone înalte.

Postul public de televiziune NHK a oferit asigurări că nicio anomalie suplimentară nu a fost constată la instalaţia centralei până în prezent.

Imobile au fost puternic zguduite la Tokyo, la câteva sute de kilometri sud de epicentru.

>