Breaking news

Japonezul Kenji Goto, decapitat de teroriștii din Statul Islamic

Gruparea jihadistă Statul Islamic, l-a executat pe cetățeanul Kenji Goto, pentru că Japonia a refuzat să plătească o răscumpărare de 200 de milioane de dolari. Teroriștii amenință că îl vor executa și pe cel de-al doilea japonez ținut ostatic.

kenji goto jogoTeroriștii din Statul Islamic l-au executat sâmbătă pe japonezul Kenji Goto, potrivit unei înregistrări video postate pe internet. Dacă inițial au cerut 200 de milioane de dolari drept răscumpărare, acum, teroriștii cer în schimbul eliberării celui de-al doilea japonez, Haruna Yukawa, eliberarea unei teroriste încarcerate în Iordania.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm executarea unui cetăţean japonez, anunțată de către gruparea teroristă ISIL, și reafirmă angajamentul clar al României, alături de aliații și partenerii săi, în combaterea terorismului internațional.

“Dacă acest anunț se confirmă, ne aflăm în fața unui nou act de o cruzime extremă. Suntem solidari cu poporul și autoritățile nipone în aceste momente dificile. Folosesc acest prilej pentru a reconfirma angajamentul României de a contribui la eforturile comunității internaționale pentru combaterea terorismului internațional, care nu are graniţe şi împotriva căruia, mai mult ca niciodată, trebuie să avem o singură voce şi să facem front comun”, a declarat ministrul  Bogdan Aurescu.