Breaking news

Jantele auto si importanta lor

Jantele au devenit in prezent o metoda rapida prin care puteti sa va imbunatati atat aspectul masinii cat si performanta ei. Este important de retinut faptul ca procesul de alegere a unui set de jante este unul complex si trebuie sa tineti cont de dimensiunea completa cand alegeti un set de jante, pentru a fi siguri ca le puteti monta fara probleme.

Inainte de alegerea unui set de jante auto, trebuie sa va decideti daca optati pentru jante aliaj sau tabla, fiecare profil in parte avand avantajele si dezavantajele sale. O sa prezentam avantajele si dezavantajele fiecarui profil in parte pentru a putea face o alegere inteleapta.

  • Jantele de aliaj

Acestea sunt recomandate pentru orice autoturism care are nevoie de o performanta ridicata si doreste un aspect modern si atragator. Jantele de aliaj pot fi gasite intr-o gama variata de forme si modele, de la diferiti producatori de top. In prezent costul de achizitia a unui set de jante este accesibil in comparatie cu anii trecuti, costul de productie fiind mai scazut fata de anii trecuti. Daca doriti jante de performanta, forjate sau de dimeniuni marite precum R19 sau R20, costul de achizitie este unul considerabil mai ridicat in comparatie cu un set de R15.

Trebuie sa tineti cont ca un set de jante aliaj au un cost de reparatie mai ridicat si acestea pot fi atinse mai usor, atunci cand parcati si le atingeti de bordura.

  • Jantele de tabla

Acestea sunt recomandate daca sunteti interesati doar de practicabilitatea autoturismului si nu de performanta sau aspect. Nu exista o diversificare majora in cazul aspectului, fiind unul clasic stabilit si o gama restransa de producatori. Se recomanda sa optati pentru astfel de jante doar daca nu sunteti interesati de performanta si nu aveti o masina cu capacitate cilindrica ridicata.

Avantajul acestui set de jante tabla il reprezinta costul redus de achizitie si reconditionare in cazul in care acestea sufera defectiuni sau deformari.

Prin urmare, tineti cont de aceste aspecte inainte sa cumparati un set de jante pentru a fi siguri ca faceti alegerea potrivita.

>