Breaking news

Jaf pe faţă. Iată câţi bani a încasat Guvernul de pe urma românilor amendaţi de coronavirus

Statul român face bani frumoşi de pe spinarea românilor amendaţi în perioada stării de urgenţă pe motiv că nu au respectat condiţiile deplasării în afara casei.

Jaf la drumul mare, aşa poate fi catalogată acţiunea “organelor statului român” asupra propriilor cetăţeni.

Din 25 martie, de când a intrat în vigoare ordonanţa militară numărul trei, în baza căreia se aplică amenzi românilor, şi până azi, 23 aprilie 2020, au fost amendaţi 218.951 români pe motiv că au încălcat condiţiile de izolare la domiciliu, deplasare şi carantină.

Suma colectată de la cei aproximativ 220,000 de români, este de-a dreptul colosală.

427.342.875 lei este totalul amenzilor aplicate de organele legii, celor 220.000 de români.

Adică aproximativ 90 de milioane de euro. O sumă uriaşă care intră în visteria statului român.

Deci dacă ajutor financiar nu vrea să dea românilor, Guvernul jecmăneşte “legal” prin amenzi uriaşe, sute de mii de români.

Cei amendaţi au trei posibilităţi: fie să achite în 15 zile amenda şi plătesc jumătate din sumă, fie să achite integral amenda în decurs de 30 de zile, altfel sunt executaţi silit de FISC, sau să conteste în instanţă amenda şi să spere la o judecată dreaptă din partea magistraţilor.

Un lucru e cert, amenda nu se prescrie, ea devine datorie la bugetul de stat şi cetăţenii trebuie să o achite dacă vor să îşi plătească impozitele, să înmatriculeze maşini, să îşi cumpere locuinţe, sau alte proceduri care impun mersul la FISC.

 

>