Breaking news

Jaf pe bani publici la Consiliile județene din Suceava și Dâmbovița

Un raport al Curții de Conturi arată cum baronii PDL au făcut jaf pe banii publici la mai multe consilii județene din țară.

Milioane de lei au fost risipiți din banii publici de către șefii Consiliilor Județene din Suceava și Dâmbovița.

Raportul Curţii de Conturi, efectuat în 2011, arată de la Consiliile Judeţene din Suceava, Dâmboviţa şi Primăriile Deva, Haţeg, Ploieşti şi Craiova au fost efectuate o serie de plăţi care nu sunt acoperite de lege.

Un raport al Curţii de Conturi arată că la Consiliul Județean Suceava, unde șef era Gheorghe Flutur de la PDL, au fost făcute studii de fezabilitate de 1,7 milioane de lei, care ulterior au fost abandonate în sertare.

La Consiliul Judeţean Suceava, au fost efectuate plăţi nelegale în sumă de 1.832.063 lei, reprezentând indemnizaţie de dispozitiv în procent de 25%, aplicat asupra salariului de bază brut la  Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat Suceava, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Suceava, Centrul Cultural ”Bucovina” Suceava, Muzeul Bucovinei Suceava, precum şi stabilirea eronată a salariului de bază al persoanei care desfăşoară activitatea de control financiar preventiv la Camera Agricolă Suceava

Au fost acordate avansuri pentru concedii de odihnă la Camera Agricolă Suceava, ordonator terţiar de credite finanţat din bugetul UATJ Suceava, fără a exista temei legal în acest sens, abatere pentru care s-au calculat penalităţi de 7.166 lei.

Au mai fost efectuate cheltuieli fără bază legală (8.556 lei), reprezentând cursuri de specializare profesională, care nu au legătură cu domeniul în care beneficiarii îşi desfăşoară activitatea.

În Dâmboviţa, Consiliul Județean a închiriat încă din 2006 un apartament la Bruxelles, unde să stea anhajații trimiși la masterate. De asemenea au fost acordate necuvenit, managerilor şi salariaţilor, drepturi băneşti  în sumă de 63.500 lei, reprezentând bonificaţii Paşte şi Crăciun.

Tot în Dâmboviţa, șefii județului au irosit banii oamenilor alocând o sumă nejustificat de mare Asociaţiei FC Chindia Târgovişte pentru plata indemnizaţiilor arbitrilor.

>