Breaking news

JAF la Electrica. Șefii companiei și membrii CA au încasat în 2013 salarii de peste 600.000 de euro

loading...

În timp ce Ponta se lăuda cu ”succesul” listării la Bursa din Londra a acțiunilor companiei Electrica, membrii Consiliului de Administrație și directorii se îmbuibau cu prime și salarii ce însumează peste 600.000 de euro. Și asta nu e tot. Membrii CA au stabilit să primească 0,1% din privatizarea Electrica, adică în jur de 450.000 de euro.

jaf la electrica sa18 directori și membri ai Consiliului de Administrație ai companiei de stat, Electrica SA, au încasat în 2013, salarii și prime uriașe, în cuantum de peste 600.000 de euro.

Directorul General, Ioan Roșca a fost plătit regește la Electrica SA. Acesta a încasat în 2013, fabuloasa sumă de 524, 581 lei, adică aproximativ 120.000 de euro. La care vrea să își adauge 90.000 de euro drept primă pentru finalizarea privatizării.

În timp ce Ioan Dumbravă a încasat în calitate de membru supleant în comisia de privatizare a Electrica, și cea de membru titular în comisia de privatizare a SC FDEE Transilvania Sud SA, fabuloasa sumă de 287,877 lei.

Și cum aceste sume nu le ajung, în data de 31 iulie 2014, prin Hotărârea numărul 35, Consiliul de Administrație a stabilit ca toți membrii să primească 0,1% din suma încasată în urma finalizării procesului de privatizare. Această hotărâre fiind trimisă spre aprobare Adunării Generale a Acționarilor.

Membrii Consiliului consideră că ar merita acești bani pentru că au muncit din greu la privatizarea companiei Electrica. Mai exact au acordat un contract de consultanță companiei KPMG, în valoare de 1.150.000 euro și altul consistent Casei de Avocatură “Muşat şi Asociaţii”.

Iar spolierea companiei continuă și prin intermediul unor contracte de leasing prin care se reînoiește parcul auto contra sumei de aproximativ 10 milioane de euro, iar mașinile ”vechi” de 5 ani, vor fi cumpărate de actualii directori, dar la prețuri modice.

Electrica Serv a încheiat şapte contracte de leasing de vehicule cu New Kopel România S.R.L., RCI Finanţare România S.R.L., Innercity Car Rental S.R.L., şi Operaţional Autoleasing S.R.L., conform cărora aceste societăţi se obligă să închirieze către Electrica Serv diverse vehicule pentru transport de persoane şi marfă, precum şi utilaje industriale cum ar fi excavatoare.

Contractul cadru nr. 54, este încheiat la 26 septembrie 2013 între Electrică Serv (beneficiarul) şi Operaţional Autoleasing SRL (contractantul) pentru o perioada de 57 luni. Conform acestui contract, contractantul a agreat să închirieze până la 600 de vehicule pentru un preţ de 9.831.816 EURO.  Plata conform contractului de leasing se efectuează în 57 de rate lunare.

În baza unui contract subsecvent din data de 16 octombrie 2013, contractantul s-a obligat să închirieze beneficiarului un număr de 390 de vehicule pentru un preţ de 29.557.957,00 RON. În ceea ce priveşte alt contract subsecvent încheiat pe 25, februarie 2014, contractantul s-a obligat să închirieze către beneficiar un număr de 205 vehicule pentru un preţ de 14.043.916,95 RON.

Și după cei zece milioane de euro aruncați pe vehicule noi, Electrica a cheltuit peste 30 de milioane de lei pe servicii poștale.

Electrica Furnizare a încheiat un contract de servicii cu Tipo Direct SRL în dată de 20 decembrie 2013 pentru furnizarea de servicii poştale. Contractul va expiră la dată de 31 decembrie 2014. Conform contractului, Electrică Furnizare trebuie să plătească o suma totală de 30.468.750 RON pentru serviciile furnizate.

Activitatea ”prodigioasă” a Electrica SA continuă cu contracte de închiriere de stâlpi către RCS&RDS, pe 17 ani, dar culmea, lipsește valoarea!!!!

Electrica a încheiat două contracte de închiriere cu RCS&RDS S.A. în data de 15 ianuarie 2004, pentru închirierea de stâlpi suport de energie pentru amplasarea cablurilor RCS&RDS. Aceste contracte au fost încheiate pentru o perioada de 17 ani. În baza acestor contracte, RCS&RDS plăteşte lunar către Electrica o chirie pe stâlp sau pe kilometru de cablu.

În baza unui alt contract cu RCS&RDS din data de 15 ianuarie 2004, Electrica închiriază cablu de fibră optică de la RCS&RDS montată pe stâlpi suport de energie. Contractul este valabil pentru o perioada de 17 ani. În baza acestui contract EDMN plăteşte o chirie lunară per kilometru de fibră optică către RCS&RDS.

Electrica, în calitate de mandatar, împreună cu fiecare dintre filialele sale de distribuţie EDTN, EDTS and EDMN că locatori, au încheiat un contract de închiriere cu Romtelecom în dată de 28 decembrie 2012, valabil până la 31 decembrie 2014, pentru utilizarea temporară a stâlpilor de susţinere a liniilor de distribuţie a energiei.

Electrica a încheiat convenţia de colaborare nr. 91/20.07.1999 cu România Cable Systems SA (societate din grupul RCS&RDS), pe o perioada de 20 de ani de la dată semnării.

În baza convenţiei, Electrica şi România Cable Systems S.A. au agreat colaborarea pentru dezvoltarea unei reţele de fibră optică în schimbul acordării Electrica de suport pentru transmisii de date. Convenţia se prelungeşte de drept pe o perioada stabilită de părţi, dacă niciuna dintre părţi nu solicită încetarea colaborării cu cel puţin 60 de zile înainte de dată expirării termenului iniţial.

EDMN a încheiat contractul cadru de închiriere nr. FN02-181/26.08.2002, valabil până la dată de 20 iulie 2019, pentru închirierea exclusivă de cabluri de fibră optică şi închirierea non-exclusivă a stâlpilor de tensiune cu Vodafone România S.A., în baza încheierii Vodafone România S.A. furnizează EDMN capacitate de linii de comunicaţii, pentru o chirie lunară. Contractul nu poate fi denunţat unilateral de niciuna dintre părţi.

Directorul General al Companiei, Ioan Roşca a încheiat o serie de contracte care încalcă flagrant dispoziţiile OG 34/2006 şi celelalte acte normative în domeniul achiziţiilor publice.

Un singur exemplu îl reprezintă încheierea directă, fără licitaţie publoca, a unui contract de asistenţă juridică cu societatea de avocatură “ Zamfirescu Racoţi şi Partenerii “ (ZRP ) pentru suma de 110.000 fără tva ( deci încălcând valoarea prag care permite atribuirea directă a contractului ).

Ioan Roşca, pentru a satisface orgoliile şi interesele de partid, o angajează în cadrul Serviciului Juridic, iar ulterior pentru merite deosebite arătate în câteva săptămâni o promovează în funcţia de şef Serviciu pe doamna Andruhovici Ştefania, fosta salariată ( consilier juridic ) a Biroului de Turism pentru Tinert – BTT.

Doamna consilier Andruhovici este, de fapt, fosta consileră a unuia din membrii consiliului de administraţie BTT din vremea 2007-2013, respectiv domnul Gabriel Dumitraşcu . Ulterior, domnul Gabriel Dumitraşcu devine şef al Direcţiei Generale Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie, din cadrul Departamentul pentru Energie.

Mutarea doamnei nu este altceva decât “reîntregirea familiei“, întrucât soţul doamnei, respectiv domnul Cristian Andruhovici este Director Departament “ Resurse Umane “ la Societatea Electica Serv “, firma care asigura servicii de mentenatanta a liniiilor electrice şi la care SC ELECTRICA SA este unic acţionar.

Cristian Andruhovici, care a picat examenul de licenţă la Spiru Haret cu nota 5.60, reuşeşte să ajungă în preajma domnului ministru Ludovic Orban că şi consilier personal şi, apoi, apogeul…director la ELECTRICĂ SERV SA.

Acelaşi director Ioan Roşca “reuşeşte” să angajeze pe postul de director “Resurse Umane” al SC ELECTRICA SA un ….inginer. De fapt, doamna inginer Mariana Crişan, fosta vicepreşedintă a Organizaţiei de Femei A PSD Braşov care se remarcă automat prin activitatea de “epurare” a personalului ce nu corespundea intereselor sale şi prin modul de stabilire şi acordarea preferenţială a dividendelor.

Mariana Crişan, „amica intimă” a ministrului Niţă îşi permite să stabilească un mod discreţionar de acordarea a dividendelor pentru slaraiatii aflaţi în situaţii identice, ajungându-se ca unii dintre aceştia să nu încaseze dividende pentru anul 2013, pe motiv că în anul 2014 au fost disponbilizaţi, deşi divdidendul se acordă pentru participarea la profitul societăţii realizat în 2013.

Doamna Crişan, dar şi antecesoarea sa în funcţie, realizaează un program de disponiblizari urmarea a restructurării activităţii SC ELECTRICA SA, pentru că apoi, în toamna anului 2013 şi anul 2014 să realizeze angajări de personal nou !!!

Printre oamenii “de calitate” aduşi, cum altfel, decât tot de la Braşov îl găsim şi pe fostul sindicalist Ioan Dumbravă, printre realizările de seama ale acestuia fiind faptul că a fost anchetat într-un proces de… viol, acuzaţie stinsă cu multă caznă şi cheltuială de pretinsul crai.

Electrica a atras 1,95 miliarde lei (444,3 milioane euro) prin oferta publică iniţială derulată în perioada 16-25 iunie, preţul final rezultat din operaţiune fiind de 11 lei pe acţiune, adică preţul minim stabilit prin prospect. Intervalul de preţ stabilit în prospectul ofertei Electrica a fost de 11 – 13,5 lei/acţiune. Oferta publică iniţială a Electrica a fost intermediată de Raiffeisen Bank SA, Citigroup Global Markets Limited, Societe Generale, BRD şi Swiss Capital.

Electrica este acţionar minoritar la ENEL Energie Muntenia (unde deţine 23,57%), ENEL Distribuţie Muntenia (23,57%), ENEL Distribuţie Banat (24,86%), ENEL Distribuţie Dobrogea (24,90%), ENEL Energie (36,99%), E.ON Moldova Distribuţie (27%), E.ON Energie România (3,78%) şi Electrica Soluziona (49%).

Cu atâtea nereguli la Electrica SA ne întrebăm ce face DNA?!!? Aaaaa, știm, anchetează bătrâni care ar fi dat mită la judecător 10 ouă și un borcan cu miere. Deh, pe semne că bătrâna reprezintă adevărata corupție din România!!!

salarii membrii ca electrica sa

loading...