Breaking news

Jaf de proporții la Radioul Public. RRA a dat 60.000 de euro ca să transmită Gala Bute de la București

Radio România a plătit fabuloasa sumă de 60.000 de euro pentru transmiterea în direct meciului Bute-Mendy, din anul 2011 de la Romexpo.

gala bute - rraColosala sumă a fost plătită lui Viorel Sima, cel care a făcut fotografiile cu Geoană și Vântu, în campania electorală din 2009.

Cel care a acordat contractul lui Sima, este Istvan Demeter, fost director al Radioului Public.

Aceste informații au ieșit la iveală, în urma unei anchete realizate de jurnalistul Cătălin Tolontan.

Fabuloasa sumă alocată pentru transmisia meciului lui Bute, la Radio România, este echivalentă cu suma plătită de RRA pentru transmiterea integrală a Festivalului George Enescu! Cu acești bani se puteau transmite la radio și 64 de meciuri de fotbal din Liga I.

Viorel Sima a avut o relaţie apropiată cu Rudel Obreja. Fostul șef de la box i-a devenit naș de cununie lui Sima.

Raportul dintre cei doi s-a destrămat fără somaţie după Gala Bute. Au devenit adversari făţiși. Sima a intrat în echipa lui Leonard Doroftei, grupare care l-a debarcat pe Obreja de la FR Box.

Obreja a spus la Radio gsp că “Viorel Sima e un hoţ. A dat o ţeapă de 60.000 de euro postului Radio România Actualităţi. I-am oferit societăţii lui drepturile radio pentru Gala Bute, în schimbul a 6.000 de euro. A adăugat un zero și a încasat 60.000 de la postul public”.

Avînd suspiciuni că Sima a încheiat iniţial un contract de 6.000 de euro cu Radio, modificat apoi la 60.000, Rudel Obreja făcuse cereri repetate la Radio România să vadă contractul la care se referise, dar a fost refuzat. Același răspuns l-a primit și Gazeta.

Pe 24 iunie 2011, între Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) și firma TinQ Expert SRL a lui Viorel Sima se încheie un contract de cesiune pe suma de 253.746 de lei plus TVA.

În total, SRR achită 314.667 de lei, în două tranșe, ca să transmită gala Bute – Mendy.

Suma netă de 65.000 de euro reprezintă jumătate din cît a plătit ProTV, în condiţiile în care, în 2011.

Fostul director al RRA, Istvan Demeter se laudă că a reușit să transmită gala și nu i se pare prețul prea mare.

Transmiterea la Radio a Galei Bute mi-a venit mănușă și sînt bucuros că am făcut-o. M-am întâlnit cu Viorel Sima de două ori. La discuțiile despre contract și la conferința de presă când am anunțat că am achiziționat drepturile exclusive de difuzare a meciului pe radio. Sima vorbește mai mult, așa… Mi-a dat o carte și s-a autopromovat, povestindu-mi episodul cu poza făcută lui Geoană. Ca să mă impresioneze, cred, nu știu exact de ce…Suma putea să fie mai mică, dar așa a fost să fie! Puneți-vă în locul meu, aveam nevoie de o ofertă mai largă la radio pe sport, el avea drepturile, atât a cerut, dacă nu ne convenea, nu luam”, a declarat Demeter pentru Gazeta Sporturilor.