Breaking news

J Lo a făcut show la ceremonia de deschidere a Mondialului de Fotbal din Brazilia

Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia s-a desfășurat joi, pe Arena Corinthians, din Sao Paulo, pe fondul ciocnirilor dintre manifestanții anti-Mondial și poliție. Artista americană Jennifer Lopez, a făcut show în cadrul ceremoniei, unde a interpretat alături de rapperul Pitbull și cântăreața braziliană Claudia Leitte.

jennifer lopez ceremonie fifa word cup 2014Urmărită de peste un miliard de telespectatori, ceremonia de deschidere a sărbătorit diversitatea culturală a Braziliei, pe un stadion de 61.600 de locuri, doar pe două treimi plin.

Timp de circa 25 de minute, circa 650 de dansatori au pus în lumină natura luxuriantă și diversitatea rasială și culturală a acestei țări cu aproximativ 200 de milioane de locuitori.

Ceremonia a fost urmată de meciul inaugural, dintre echipele Braziliei și Croației, de la ora 23,00 (ora României), în cadrul Grupei A a competiției.

“We Are One”, imnul oficial al Cupei Mondiale din Brazilia a încins atmosfera la finalul ceremoniei oficiale, de joi seară, care a durat 25 de minute și la care ea asistă președinta Braziliei, Dilma Rousseff, precum și alți 11 șefi de state din lume.

Rpperul Pitbull a purtat tricoul Braziliei, ca majoritatea spectatorilor. Cei trei soliști au fost acompaniați de formația de percuție afro-braziliană Olodum.

Dilma Rousseff, aflată la doar patru luni de alegerile prezidențiale, într-un context social agitat, nu a avut un discurs la ceremonia de deschidere.

Festivitatea a fost precedată de confruntări sporadice între polițiști și manifestanți, în dimineața zilei și după-amiaza, la câțiva kilometri de stadion. Manifestanții au încercat să blocheze marele bulevard care duce la Arena Corinthians.

O jurnalistă americană de la CNN a fost rănită ușor de o capsulă de gaz lacrimogen, a relatat pe Twitter corespondentul local al canalului amintit la Sao Paulo.

Ciocnirile au avut loc după apelurile la manifestații în nouă din cele 12 orașe care vor găzdui meciuri la Cupa Mondială.

>