Breaking news

Iusti Fudulu spune cum a ajuns promo-ul Antena 3, să fie nominalizat la New York Festivals

Antena 3 este nominalizată pentru al doilea an consecutiv în finala premiilor pentru cele mai bune filme şi programe TV din întreaga lume, acordate anual de către New York Festivals. Iusti Fudulu, șeful Departamentului Promo al Antena 3, a bifat o nominalizare cu promo-ul aniversar de opt ani al televiziunii de știri. 

iusti fudulu - antena 3După zece ani de televiziune, dintre care opt petrecuți în Trustul Intact, Iusti Fudulu bifează o nominalizare la cea mai puternică competiție internațională rezervată televiziunilor.

Am venit la Antena 3 de la o televiziune mai mică, în 2006. După câteva luni de Știri am „migrat” către Promo & Marketing, în Trust, unde am avut privilegiul de a lansa postul Antena 2. Acolo am lucrat cu o echipă de oameni foarte mișto. În 2010 am revenit la Antena 3. S-a întâmplat ca aproape întreaga fostă echipă să plece la un alt post. A fost nevoie de o reconstrucție și mi s-a propus mie să mă ocup de asta”, a declarat Iusti Fudulu pentru exclusivNEWS.ro.

Antena 3 a fost nominalizată cu sloganul „Antena 3 e aici”, la categoria Best Editing.Vinovat” de nominalizare este Iusti Fudulu. Modest din fire, Iusti spune că nu se consideră șef și că nu este doar meritul lui pentru această nominalizare și că nu el a fost nominalizat ci întreg departamentul Promo al Antena 3.

Asta cu șefia, sună ciudat. 🙂 Noi suntem o echipă aici. De fapt asta e cheia succesului Antenei 3: SUNTEM O ECHIPĂ! Cat despre Promo A3… ne ocupăm de tot ce înseamnă Promovare On Air, adică pe post, și de tot ce înseamnă Antena 3 din punct de vedere grafic. Să ne înțelegem, e nominalizat Promo A3 ! Nu eu. 🙂 E prima nominalizare pentru Promo A3 și chiar în premieră pentru România, pe zona asta de promo. Anul trecut am avut onoarea de a participa la Las Vegas doar ca susținător, alături de echipa „În Premieră” nominalizată, unde Antena 3 a câștigat o medalie de aur pentru imagine. (Best Camerawork). Mi s-a părut ceva extraordinar să ajungi la acel nivel, chiar și ca susținător. Acum, e cu atât mai interesant. Promo-ul a fost făcut într-o zi ! Chiar înainte de aniversarea de 8 ani a Antenei 3. A fost de fapt Trailer-ul de deschidere al aniversării de la Craiova, în fața a peste 55.000 de oameni în Piața Mihai Viteazu. Când un președinte de țară ia la întrebări un post de televiziune privat, asta nu are cum să treacă neobservat. Acest promo este un răspuns la întrebarea: „Antena 3 e aici?”. Reprezintă un răspuns firesc, numeroșilor telespectatorilor care ne urmăresc și ne apreciază rezistenta, zi de zi. Acest promo l-am gândit ca fiind trailerul a 10 atribute ale Antenei 3, transformate în 10 promo- uri ce se difuzează încă pe post.”, a mai declarat Iusti Fudulu pentru exclusivNEWS.ro.

Cât privește așteptările și șansele la o medalie la New York, Iusti Fudulu a spus că: Nu mă aștept la nimic. Pentru mine este suficientă nominalizarea pentru că știu deja foarte bine nivelul despre care vorbim, după experiența de anul trecut. Dacă vine și premiul o să fie ceva extraordinar pentru Dragoș Gheorghe, care a montat promo-ul, Cristi Gheorghe care a scris textul, Adrian Vancică – voiceoverul, Costi Cojocaru și Ovidiu Vlad pentru grafică. Dar și pentru ceilalți colegi care au lucrat la restul spoturilor din campanie: Cosmin Badea, producător promo, Robert Chirileanu – videographer, Dorin Niculescu – voiceover. Vezi ? Ți-am zis că suntem o echipă.

Iusti Fudulu spune că pentru el, televiziunea este lucrul care-l împlinește, nu doar un loc de muncă: După Dumnezeu și familie, televiziunea e lucrul care mă împlinește. Exact în ordinea asta. Pentru mine e o pasiune extraordinară, transformată într-o profesie și de ce nu într-un loc de muncă. Dar am mai spus-o, atunci când faci ceva din plăcere, totul devine o joacă și nu mai poți să-i spui serviciu.

În competiţia pentru cele mai bune producţii TV şi filme s-au înscris materiale din peste 50 de ţări, fiind prezente nume ca CNN, HBO, ESPN, Al Jazeera, SPIEGEL TV, Deutsche Welle, Showtime Networks, BBC Worldwide, Discovery, National Geographic.

Din cele 10 nominalizări, trei sunt pentru Observatorul Antenei 1, iar restul pentru Antena 3. Câştigătorii sunt desemnaţi de un juriu format din regizori, producători şi scenarişti consacraţi, alături de profesionişti de media din întreaga lume.