Breaking news

Iuliu Cosmin Şerbănescu, prodecanul Facultății de Finanţe-Bănci din Bucureşti, arestat preventiv

Tribunalul București a emis sâmbătă, mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele prodecanului Facultăţii de Finanţe-Bănci din cadrul ASE Bucureşti, Iuliu Cosmin Şerbănescu. Acesta este acuzat de procurori de luare de mită în formă continuată.

Iuliu Cosmin serbanescu - prodecan ase - arestatIuliu Cosmin Şerbănescu este acuzat de procurori că ar fi primit de la studenţi între 400 de lei şi 400 de euro în schimbul unor lucrări de licenţă gata elaborate şi al unor note de promovare.

Potrivit Parchetului General, Iuliu Cosmin Şerbănescu este urmărit penal pentru şase infracţiuni de luare de mită şi una de trafic de influenţă.

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, prin ordonanţa din 18.07.2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de ŞERBĂNESCU IULIU COSMIN sub aspectul săvârșirii a 6 infracţiuni de luare de mită şi a unei  infracţiuni de trafic de influenţă, constând în aceea că, în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări și reasigurări de la o facultate din cadrul Academiei de Studii Economice, a pretins și  primit de la studenţi sume de bani cuprinse între între 400 de lei și 400 de euro, în scopul de a efectua un act contrar atribuțiilor de serviciu. Astfel,  le-a oferit acestora lucrări de licență gata elaborate, în formă digitală, garantându-le totodată că, în calitate şi de membru al comisiei de licență, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licență. De asemenea, inculpatul a acceptat să-și traficheze influența, în schimbul banilor primiți, prin intervenții la profesorii coordonatori ai lucrărilor de licență și membri ai comisiilor de examinare, în vederea promovării examenelor de an și a celor de licență„, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

Reținerea prodecanului vine după ce vineri, anchetatorii au făcut trei percheziţii în Bucureşti, la locuinţa Iuliu Cosmin Şerbănescu, la biroul acestuia din cadrul facultăţii şi la sediul ASE.

Rectorul ASE, Pavel Năstase, a declarat vineri, referindu-se la percheziţiile făcute în biroul prodecanului suspectat de corupţie, că este regretabil pentru universitate că se întâmplă asemenea lucruri şi a precizat că profesorii sunt responsabili pentru notele de la licenţă.

Decizia de azi a Tribunalului Capitalei nu este definitivă și poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

>