Breaking news

Iuliana Tudor prezintă semifinala Vedeta populară la TVR 1

Cei 9 semifinalişti ai competiţiei talentelor din folclorul românesc sunt gata de start. Duminică, într-o ediţie de 3 ore, la Vedeta populară vom afla cine se califică în finală! Iuliana Tudor, gazda celui mai mare concurs destinat interpreţilor de folclor amatori, ne dă întâlnire duminică, 16 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

La început, au fost preselecţiile. Iuliana Tudor şi echipa ei au colindat toată ţara şi au ales cei mai buni 45 de concurenţi. De-a lungul a nouă ediţii, câte un concurent, câştigătorul fiecărei etape, s-a calificat în semifinală. Iar duminică, 16 decembrie, doar cinci dintre ei vor trece mai departe, în finală şi vor avea şansa de a câştiga trofeul Vedeta populară şi marele premiu de 100.000 de lei. Săptămâna viitoare, la TVR 1 vom afla cine este marele câştigător al celui de-al treilea sezon Vedeta populară!

Două probe spectaculoase, nouă concurenţi a căror medie de vârstă nu depăşeşte 20 de ani, dornici să devină Vedeta populară şi un juriu pe fază, gata să ofere recomandări personalizate interpreţilor vor asigura un spectacol plin de culoare, cu muzică populară, emoţii, dar şi umor.

Ioana Urs din Bihor (economist şi manager de transport la o firmă din Oradea), Raluca Radu, tânăra în vârstă de 20 de ani, din Vaslui, studentă la Etnologie în Bucureşti; Cosmin Herăscu, vâlceanul în vârstă de 22 de ani, student la Ştiinţe Economice; Alexandra Dan (18 ani), care vine din inima Bucovinei, de la Putna şi care susţine că a început să cânte înainte chiar să vorbească; Vlăduţ Sărmaş, tânărul de 20 de ani din Bistriţa, student la secţia de canto clasic a facultăţii de muzică din Cluj, prezent a doua oară la Vedeta popularăMihai Teacă, din Braşov, tânărul de 19 ani, care studiază ca tenor şi pianist, dar cântă „fin şi sfâşietor” la clarinet şi la fluier; Gabriela Ardusătean (18 ani, din Ţara Chioarului, Maramureş), elevă în clasa a XII-a la matematică informatică, în Baia Mare; Andreea Ghiţiu, de 19 ani, din Lăpuş, studentă la Etnologie, care a reuşit să se impună cu un stil special de interpretare – cântatul cu noduri şi Yasmine Alexandra Polacek, o elevă de 17 ani, care studiază muzica clasică la Liceul Constantin Brăiloiu din Târgu Jiu sunt cei nouă semifinalişti pe care îi vedem în concurs la TVR 1 duminică, începând cu ora 21.00.

În semifinala Vedeta populară, toţi concurenţii vor trece prin două probe spectaculoase, menite să scoată la iveală calităţi pe care publicul nu le-a văzut până acum la tinerii interpreţi calificaţi în această etapă. În prima probă, fiecare dintre ei va interpreta cântece de petrecere. În cea de a doua, semifinaliştii vor cânta o melodie din folclorul unei minorităţi din România. Junii Sibiului vor fi alături de concurenţi în ambele probe, coregrafia tuturor momentelor fiind semnată de Silvia Macrea.

Ca în fiecare ediţie a sezonului trei, şi în semifinală iau deciziile la Vedeta populară: Grigore Leşe, Elise Stan, Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Mircea Dinescu, cei cinci juraţi care ne vor face cunoscuţi finaliştii sezonului 3. Urmărim comentariile lor despre evoluţiile pe scenă ale concurenţilor semifinalei Vedeta populară duminică, 16 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.

Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart continuă să fie alături de concurenţi în intepretările live din show şi în sezonul trei, în timp ce actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, încearcă să le tempereze emoţiile şi să afle mai multe despre ei.

>