Breaking news

Iuliana Tudor a convins-o pe Marina Almăşan să prezinte Ceaiul de la ora 5

Vineri seara, la O dată-n viaţă, la TVR1, invitaţii Iulianei Tudor au adus nu numai bună-dispoziţie, emoţie şi muzică de calitate, ci şi conceptul de “emisiune în emisiune”.  Gazda show-ului tv a reușit să o convingă pe Marina Almășan să reia emisiunea Ceaiul de la ora 5.

iuliana tudor si marina almasanProtagoniştii ediţiei din 10 mai au fost Marina Almăşan şi Dinu Iancu Sălăjanu (Someş), Adriana Trandafir şi Ionela Prodan (Oltenia), şi Eugen Cristea şi Florica Bradu (Bihor).

Programul a început cu emoţii pentru Nicolae Botgros, căruia Iuliana Tudor i-a pregătit o surpriză de proporţii. Conform obiceiului din Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, Iuliana i-a oferit maestrului un colac de pâine, iar, în schimb, Nicolae Botgros a trebuit s-o invite la dans.

Conform tradiţiei, din acel moment, au devenit ceea ce în folclorul românesc înseamnă… fraţi de cruce.

Telespectatorii au ales să rămână vineri seara alături de TVR1 pentru piesele de folclor autentic, interpretate de invitaţi alături de Orchestra Lăutarii din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, şi pentru emoţia reîntâlnirii cu un format devenit brand – Ceaiul de la ora 5.

Echipa emisiunii O dată-n viaţă a provocat-o pe Marina Almăşan să adapteze formatul care a adus-o în atenţia telespectatorilor, ofertelor din peisajul media de astăzi…

În timpul emisiunii O dată-n viaţă, telespectatorii au revăzut genericul emisiunii Ceaiul de la ora 5, după 13 ani de când emisiunea nu mai intră în casele lor.

Invitaţii Marinei Almăşan au fost chiar colegii de platou. Probele practice au fost cele care, şi de data aceasta, i-au pus în dificultate pe invitaţii Iulianei Tudor: Marina Almăşan a trebuit să mulgă o vacă, Eugen Cristea a trebuit să pregătească aluatul pentru pască, iar Adriana Trandafir să construiască un trandafir din hârtie.

Ea, însă, a transformat-o pe Iuliana Tudor, din gazda emisiunii în… trandafirul emisiunii, oferind tuturor un moment care a depăşit cu totul desfăşurătorul emisiunii. Proba practică a Adrianei Trandafir s-a dovedit a fi, până la urmă, proba practică a Iulianei Tudor.

Adriana Trandafir a trebuit sa construiască, din hârtie colorată, un trandafir în mărime naturală. Adriana însă, s-a repezit asupra Iulianei şi a înfăşurat-o în hârtie, pe care a fixat-o cu bandă adezivă.

Marina Almășan a spus că se bucură că a participat la emisiunea Iulianei Tudor și că aseară și-a depășit niște limite în ale dansului popular.

 

”Prezenţa mea în emisiunea Iulianei Tudor a însemnat doborârea unor limite pe care am crezut că le am… potrivit vorbei “niciodată să nu spui niciodată”. Am spus întotdeauna că nu pot să dansez dansuri populare, că nu mă potrivesc cu acest gen. Aşa că, la toate petrecerile, nunţile şi ocaziile de voie-bună mă aşezam cuminte, să mă uit la ceilalţi cum dansează. Iată că, acum, m-am trezit şi eu dansând. Am senzaţia că am fost o catastrofă – probabil cei care spun că a fost bine, au foarte multă îngăduinţă. Cred că teama de ridicol m-a făcut să mă descurc, până la urmă. Mă gândeam că sunt alături de colegii mei, pe care îi coordonez. Ce autoritate aş mai avea eu de mâine încolo, la şedinţă?! Apoi, în sală, alături de ei, mai era şi puştiul meu, care e la vârsta adolescenţei şi e critic cu tot ce fac… Vorbind serios, i-am spus Iulianei că are un format de nota zece, un program excelent, în faţa căruia orice concurenţă e nedreaptă, mai ales când ceilalţi au cu mult mai mulţi bani şi un arsenal de posibilităţi materiale. Părerea mea este că O dată-n viaţă este un format care nu trebuie să moară. O dată-n viaţă face educaţie prin divertisment şi trebuie să rămână la televizoarele românilor!”,  declarat Marina Almășan.

Gazda show-lui, Iuliana Tudor a avut doar cuvinte de laudă la adresa Marinei Almășan, precizând că: După Revoluţie, când nici nu visam că televiziunea va fi drumul meu, mă uitam la Ceaiul de la ora 5, emisiunea Marinei Almăşan. Formatul acesta a devenit un brand pe care oamenii nu l-au uitat nici astăzi. M-am bucurat ca, împreună cu echipa mea, să-i readucem Marinei emoţia reîntâlnirii cu acel capitol profesional din viaţa ei.

>