Breaking news

Iuliana Coruț, șefa de cabinet și Mănuceanu Paula, consiliera Marianei Câmpeanu, cercetate penal de luare de mită

loading...

Iuliana Coruț, șefa de cabinet a Ministrului muncii Mariana Câmpeanu, cât și consiliera acesteia, Mănuceanu Paula, alături de alți doi angajați ai ministerului sunt urmăriți penal de DNA, fiind acuzați de luare de mită.

ministerul munciiPotrivit Rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că în cursul lunii octombrie 2012, ca urmare a intervenţiei învinuitei Coruţ Iuliana, director de cabinet al ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, învinuita Paula Mănuceanu, consilier la cabinetul ministrului, a făcut demersuri pentru ca Ferchedău-Paul Cristian să intre în posesia subiectelor la examenul pentru ocuparea funcţiei de consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcţiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) – Serviciul Evaluare Programe, organizat de minister în cursul lunii decembrie 2012.

Pentru a-l favoriza pe Ferchedău-Paul Cristian în ocuparea acestui post, învinuita Coruţ Iuliana a pretins şi primit o sumă de bani de la Bigan Cristiana, mama candidatului, prin intermediul învinuitei Dumitriu Simona, sora învinuitei Coruţ Iuliana.

Iuliana Coruț, director la cabinetul ministrului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale este acuzată de luare de mită, instigare la infracţiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii și instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Mănuceanu Paula, consilier la cabinetul ministrului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, este acuzată de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,  instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals şi sustragere de înscrisuri.

DUMITRIU SIMONA, funcţionar public în cadrul unei autorităţi naţionale este acuzată de complicitate la infracţiunea de luare și dare de mită.

BIGAN CRISTIANA, funcţionar public în cadrul unei autorităţi naţionale, este acuzată de dare de mită, complicitate la infracţiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

FERCHEDĂU-PAUL CRISTIAN, persoană fără calitate specială, este acuzat de procurori de folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii,  fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la infracţiunea de uz de fals. 

În zilele de 7 şi 11 februarie 2013, învinuiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. 

loading...