Breaking news

Iuliana Ciugulea, în turneu la Moscova alături de Tamara Buciuceanu și Ion Besoiu

Iuliana Ciugulea, realizatorul emisiunilor „Digicult”, și „Conversații esențiale”, a fost alîturi de actorii teatrului Bulandra, la Moscova.

Mari actori români, printre care Tamara  Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Virgil Ogășanu, Dana Dogaru,  au dat viață personajelor lui Dostoievski și Cehov, la Teatrul Malli din Moscova.

Pentru o săptămână, Iuliana Ciugulea a avut parte de o adevărată aventură moscovită.

Ninsoare, vânt, ploaie, biserici, repetiții, pupături, oi boji moi, hrisca, kak dievuska, Volga (mașina), Moscova  (râul), rusoaice superbe, mașini superbe, icre roșii, aplauze, bravoooooo! Așa a fost vizita la Moscova, un oraș care te apasă din prima secundă în care pășești în el”, spune Iuliana.

Cu tolba plină de povești fascinante realizatoarea emisiunilor „Digicult” și „Conversatii esentiale” s-a bucurat de clipe minunate petrecute în compania unor oameni de excepție, însă a trecut și prin clipe tensionate.

Într-o zi ploioasă filmam în Piața Roșie. N-am filmat nici două cadre și am și fost înconjurați de poliție. Țipau îngrozitor: Nu este voie să filmați Piața Roșie, Kremlinul și Biserica Sf. Vasile, plecati sau…și ne arătau cătușe la mâini. Am aprobare, de la Ambasada Rusiei la București, avem aprobarea Poliției de Frontieră ruse”, „Niet, niet!”. Am plecat, colegii mei aveau spectacol seara, așa că am preferat să-i filmez și să-i aplaud! Dar Kremlinul tot l-am filmat! Cum? Ei bine, asta este secret jurnalistic!”, povestește Iuliana Ciugulea.

Telespectatorii vor vedea, de Paște, într-o ediție specială „Conversații esențiale”, difuzata sâmbătă, în seara de Înviere, interviul realizat la Moscova cu părintele Iacob și slujba de Florii de la mânăstirea Novodevici.

 

>