Breaking news

Iulian Herţanu, cumnatul lui Ponta, reținut 24 de ore de DNA

Iulian Herţanu, soțul sorei premierului Victor Ponta, a fost reținut marți, de procurorii DNA Ploiești, sub acuzația de deturnare de fonduri europene. În același dosar, Sebastian Ghiță, Vlad Cosma și Mircea Cosma au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile.

victor ponta - dnaIulian Herțanu a fost adus marți, în jurul orei 11,30, cu mascații, la sediul DNA Ploiești. După circa patru ore de audieri, procurorii DNA au emis ordonanță de reținere pe numele cumnatului lui Victor Ponta, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie dus la Tribunalul Prahova cu propunere de arest preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii DNA susțin că o firmă a lui Iulian Herţanu, împreună cu mai multe societăţi, între care Euroconstruct Trading, ar fi obţinut ilegal un proiect european privind extinderea reţelei de canalizare în Comarnic, din care şi-ar fi însuşit sume mari de bani, prin schimbarea destinaţiei fondurilor.

Anchetatorii suspectează că în dosarul în care au loc percheziţii la mai multe firme, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat aproximativ 54% din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare.

Una dintre firmele la care se fac percheziţii este SC Exfin SRL, fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlată în prezent de către sora şi cumnatul primului ministru, Alexandra şi Iulian Herţanu.

Tot marți, Mircea Cosma, președinte al Consiliului Județean Prahova și fiul său, Vlad Cosma, deputat PSD, dar și deputatul Sebastian Ghiță, toți acuzați de sprijinirea unui grup infracțional organizat, au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile.