Breaking news

Iulian Herţanu, cumnatul lui Ponta, adus cu mascații la DNA

Procurorii DNA l-au adus cu mandat la audieri, pe Iulian Herțanu, soțul sorei premierului Victor Ponta, într-un dosar privind infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene. La audieri au fost aduși și deputatul ex-PSD, Sebastian Ghiță și preşedintele Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma.

ponta - dnaÎn urma celor 14 percheziții efectuate marți dimineață în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile mai multor societăţi comerciale, cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost luat pe sus de mascați și dus la audieri la DNA Ploiești.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene. În cursul zilei de 17 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 14 locații, majoritatea situate în municipiile Bucureşti şi Ploieşti, acestea fiind sedii de societăţi comerciale ori domicilii ale unor persoane. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.”, precizează DNA într-un comunicat de presă.

Iulian Herţanu a fost adus la DNA Ploieşti în jurul orei 11.30, cu o dubă a Jandarmeriei.

O firmă a lui Iulian Herţanu, împreună cu mai multe societăţi, între care Euroconstruct Trading, ar fi obţinut ilegal un proiect european privind extinderea reţelei de canalizare în Comarnic, din care şi-ar fi însuşit sume mari de bani, prin schimbarea destinaţiei fondurilor, susţin surse judiciare.

Anchetatorii suspectează că în dosarul în care au loc percheziţii la mai multe firme, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat aproximativ 54% din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare.

Una dintre firmele la care se fac percheziţii este SC Exfin SRL, fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlată în prezent de către sora şi cumnatul primului ministru, Alexandra şi Iulian Herţanu.

La aflarea veștii, premierul Victor Ponta a postat pe Twitter un mesaj în care spune: Nu cunosc şi oricum ar fi greşit să comentez eu cercetările efectuate de procurori faţă de cumnatul meu/Legea trebuie să fie egală pt toţi.

La audieri în acest dosar au fost aduși, cu mandat și Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, dar și Sebastian Ghiţă, deputat ex -PSD, proprietar al televiziunii România TV.