Breaking news

Iulian Armando Țurăi, șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiș, arestat preventiv pentru luare de mită

Comisarul Iulian Armando Țurăi, șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Timiș, a fost arestat preventiv, după ce a fost prins în flagrant de către procurorii DNA, în timp ce lua 4000 de euro mită de la patroana unei firme pe care trebuia să o investigheze.

Iulian Armando Turai -arestat - dnaVineri, Iulian Armando Țurăi a fost prins în flagrant de procurorii DNA, în timp ce primea banii de la patroana denunțătoare. Azi, Tribunalul Timiș a dispus arestarea preventivă a comisarului.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 14.11.2014, a suspectului ȚURĂI ARMANDO IULIAN, comisar șef de poliție în cadrul IPJ Timiș – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită. În cursul lunii august 2014, suspectul Țurăi Armando Iulian i-a pretins, în mod expres, suma de 4.000 euro unui martor denunțător, pentru a se dispune o soluție favorabilă într-un dosar penal, în care, față de acesta din urmă, erau efectuate cercetări pentru infracțiuni economice. În baza unei înțelegeri, la data de 14 noiembrie 2014, martorul denunțător a remis suspectului Țurăi Armando Iulian suma de 4 000 euro, sumă care a fost găsită în portbagajul autoturismului ofițerului de poliție, cu prilejul constatării infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul de presă remis de DNA.

Iulian Armando Țurăi i-a spus femeii, care era suspectată de Finanțele Publice de suspiciuni de stopaj la sursă, că dacă nu îi dă 4000 de euro, ”îi rupe ușa cu mascații”. În schimbul banilor, femeia a primit asigurări că nu va fi săltată cu mascații și că nici nu va fi vreun prejudiciu în acest dosar.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Timiș au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

>