Breaking news

Iulia Timoșenko a fost eliberată din închisoare: Dictatura s-a prăbușit în Ucraina

Iulia Timoșenko a fost eliberată, sâmbătă, în jurul orei 19.00, din penitenciarul de la Harkov unde era închisă din 2011. La ieșirea din închisoare, fostul premier a declarat că: Dictatura s-a prăbușit în Ucraina.

iulia timosenko eliberata din inchisoareIulia Timoșenko a fost pusă în libertate, la o zi după ce Parlamentul de la Kiev a votat un amendament special la Codul Penal.

Dictatura a căzut nu cu ajutorul politicienilor şi diplomaţilor, ci mulţumită oamenilor care au ieşit în stradă, care au reuşit să-şi protejeze familiile şi ţara“, a declarat Iulia Timoșenko la ieșirea din penitenciar

Deputații ucraineni au adoptat vineri, o rezoluție în favoarea eliberării Iuliei Timoșenko. Decizia privind „implementarea obligațiilor internaționale referitoare la eliberarea Iuliei Timoșenko” a fost votată de 322 de deputați din totalul celor 450.

Decretul pune în aplicare modificările legislative aduse ieri Codului penal, prin care a fost dezincriminat abuzul de putere. Eliberarea fostului premier, condamnat în 2001 la 7 ani de închisoare pentru abuz e putere, vine la câteva ore după ce Rada Supremă de la Kiev l-a demis pe Viktor Ianukovici din funcția de președinte al Ucrainei.

Viktor Ianukovici, a încercat să plece din ţară cu un avion, potrivit preşedintelui Parlamentului de la Kiev. Destinaţia sa ar fi fost Rusia. El urma să decoleze de la Doneţk, în estul Ucrainei, însă funcționarii vamali l-au împiedicat să se urce în avion

>