Breaking news

Iulia Ionescu a fost adăpostită de starețul mănăstirii Sihăstria Rarăului. Călugărul a mințit polițiștii

Stareţul Ioan Larion Neagoe a mințit polițiștii care au venit să o caute pe eleva Iulia Ionescu, fugită de acasă, ca să se călugărească.

Ionescu Iulia CristinaIulia Ionescu, eleva de 15 ani fugită de la Colegiul Sf. Sava din București, miercuri, s-a ascuns timp de trei zile la Mănăstirea Sihăstria Rarăului din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. Fata a ajuns la mânăstire după ce și-a vândut telefonul și bijuteriile. După trei zile de pelerinaj, fata a fost dusă de un călugăr de la această mânăstire, la gară, ia cumpărat bilet și a urcat-o în trenul către București, unde a fost văzută de șeful de tren care a anunțat poliția.

În cele trei zile cât a dispărut fata, polițiștii au făcut razii pe la mânăstirile din Suceava, chiar și la Sihăstria Rarăului. Numai că starețul acestui lăcaș de cult i-a mințit pe polițiști cărora le-a spus că fata nu e la mânăstire.

După e fata a ajuns la București, stareţul Ioan Larion Neagoe a recunoscut în faţa poliţiştilor că a găzduit-o pe fugara Iulia.

Îmi pare c-am păcălit Poliţia, Iulia era la noi. Nu mi-am dat seama. Îmi pare rău că n-am anunţat Poliţia mai devreme şi nu am luat legătura cu familia fetei“, a spus preotul Ioan Larion Neagoe pentru ziarul Adevărul.

Iulia Ionescu a povestit că a plecat miercuri cu un microbuz din Bucureşti spre Târgu-Neamţ. Cel mai probabil, fata a stat două nopţi la mănăstirea Agapia, apoi a ajuns vineri la Sihăstria Rarăului, unde a petrecut o noapte. După ce anchetatorii care o căutau pe elevă au ajuns și la Mânăstirea Sihăstria, călugărul i-a mințit pe polițiști spunând că fata nu e acolo după care s-a speriat de consecinţe şi a spus Iuliei să se ducă acasă. Fata a fost urcată în Dacia-papuc a mănăstirii şi condusă de un călugăr la gara din Suceava. Acolo, călugărul i-a cumpărat bilet şi i-a înmânat telefonul lui de pe care Iulia i-a trimis mesaj mamei sale, că se întoarce acasă.

Iulia Ionescu a ajuns duminică dimineaţă acasă după ce a fost găsită în trenul internațional care venea de la Moscova cu destinația Sofia, via București.

>