Breaking news

Iulia Dimitria Stan a câștigat primul turneu RTP din anul 2024

Iulia Dimitria Stan a devenit duminică, 4 februarie, la Club Sportiv Galaxy din București, prima campioană RTP din anul 2024, după ce s-a impus în finala turneului RTP 500 CUP contra liderului RTP, Ionela Lesenciuc.

Iulia Dimitria Stan, la un an de când a devenit în premieră lider RTP, a bifat un nou succes în cadrul circuitului de tenis. A reușit trei victorii consecutive preț de trei ore, care i-au adus cel de-al patrulea titlu RTP. În finală, deși a început mai slab, pierzând primul set cu 2-4 în fața liderului RTP, Ionela Lesenciuc, a reușit săr evină în setul doi de la 1-2, când adversara sa servea pentru 3-1. În decisiv s-a impus cu 10-4 și și-a adjudecat trofeul RTP 500. Pentru această nouă reușită la RTP, Iulia Dimitria Stan a primit în dar trofeul de campioană RTP 500, ce va fi personalizat cu numele său de Leonte Cupe și Trofee, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, 500 puncte RTP și 100 lei pentru Turneul Campioanelor RTP 2024.

Ionela Lesenciuc, lider RTP și principală favorită a turneului, a reușit un prim set incredibil, a condus apoi cu 2-1 în setul doi, scor la care a servit pentru 3-1, însă nu a reușit să confirme break-ul și a cedat apoi cu 2-4 setul al doilea. În setul decisiv nu a mai avut energie pentru a face față poviturilor puternice venite din partea Iuliei Stan Dimitria. Pentru o nouă finală jucată la RTP, Ionela Lesenciuc a primit trofeul de finalistă, o stică de vin de la Crama Oprișor, 50 lei pentru RTP Finals și 350 puncte RTP care îi consolidează poziția de lider RTP.

Primul turneu RTP din anul 2024, la feminin, a reunit la start șapte jucătoare, iar două dintre ele și-au făcut debutul în circuit: Alexandra Miu și Ana Maria Mingheraș.

Toate jucătoarele au primit la fiecare meci jucat, batoane de ciocolată premium de la sponsorul oficial RTP, compania Heidi Chocolate.

>