Breaking news

Iulia Coruţ, șefa de cabinet a Ministrului Muncii, a demisionat din funcție

loading...

Iulia Coruţ, Directorul de cabinet al ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, şi-a prezentat demisia de onoare luni dimineaţă, ca urmare a începerii cercetării penale pe numele său de către procurorii DNA.

mariana campeanuMinisterul Muncii precizează că a luat act de comunicatul DNA prin care s-au făcut publice numele angajaţilor ministerului faţă de care s-a dispus măsura de începere a urmăririi penale.

„Menţionăm că directorul de cabinet al ministrului, Iulia Coruţ şi-a prezentat demisia de onoare în cursul acestei dimineţi, pentru ca acţiunea penală să nu afecteze imaginea ministerului şi a ministrului”, arată ministerul.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii, Iolanda Stăniloiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Paula Mănuceanu, consilier la cabinetul ministrului, faţă de care s-a început urmărirea penală, este în concediu.

Luni, DNA a comunicat faptul că s-a început urmărirea penală pe numele Iuliei Coruţ, a Paulei Mănuceanu și a altor trei persoane.

Potrivit Rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că în cursul lunii octombrie 2012, ca urmare a intervenţiei învinuitei Coruţ Iuliana, director de cabinet al ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, învinuita Paula Mănuceanu, consilier la cabinetul ministrului, a făcut demersuri pentru ca Ferchedău-Paul Cristian să intre în posesia subiectelor la examenul pentru ocuparea funcţiei de consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcţiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) – Serviciul Evaluare Programe, organizat de minister în cursul lunii decembrie 2012.

loading...