Breaking news

Îți transpiră picioarele? Află de ce încălțămintea din piele te ajută!

Deși mulți oameni au această problemă, picioarele transpirate sunt în general considerate un subiect tabu și mulți se feresc să vorbească despre asta.

Marea majoritate a cazurilor de transpirație excesivă a picioarelor sunt ușor de prevenit, însă există și o afecțiune relativ rară numită hiperhidroza. Această afecțiune este diagnosticată atunci când glandele sudoripare din picior produc mai mult de 50 mg de lichid pe minut. Ca atare, este mult mai extremă decât cazurile tipice ale picioarelor transpirate. 

Descoperă în continuare de ce este este important să porți încălțăminte din piele naturală:

De fapt, “vinovatul” din spatele picioarelor transpirate este, de obicei, încălțămintea necorespunzătoare, realizată din materiale sintetice. Deoarece pantofii de calitate slabă nu permit piciorului să respire și pentru că nu se adaptează la forma lui, provoacă rapid transpirația.

Însă, pielea este extrem de robustă. Încălțămintea din piele devine mai moale în timp și poate fi purtată pentru o zi întreagă, fără să simți niciun disconfort. Spre deosebire de alte materiale care pot provoca răni la picioarele, pantofii din piele sunt extrem de confortabili.

Materialele de calitate scăzută sunt folosite pentru a produce pantofi ieftini, realizați în serie. Drept urmare, transpirația se formează în interiorul acestor tipuri de încălțăminte, chiar și în absența căldurii exterioare. 

Pielea a fost întotdeauna asociată cu calitatea, și pe bună dreptate. Materialul este cunoscut pentru durabilitatea, versatilitatea și flexibilitatea sa, chiar și pentru stilul și eleganța sa. Pielea a fost folosită în încălțăminte de secole, fiind confortabilă și moale. Dacă ești în căutarea celor mai bune și mai lejere perechi de încălțăminte, nu există nimic asemănător cu papucii din piele naturala de la brandul ePieleNaturala.ro, care nu doar arată excelent în picioare, dar pot fi purtați și în diferite ocazii.

Îngrijirea corectă și regulată a încălțămintei păstrează aspectul și mirosul proaspăt și natural. În același timp, purtarea acestor tipuri de încălțăminte minimizează riscul de a contracta ciupercile, deoarece acestea prosperă în medii calde și umede. 

Încălțămintea din piele necesită o zi pentru a se usca de transpirația naturală. Acesta este motivul pentru care este necesar, după ce ai purtat timp de opt ore sau mai mult pantofi din piele, să fie lăsați într-o “pauză” de 24 de ore, pentru ca apoi să revină complet la starea lor normală și să fie gata de purtat din nou.

De asemenea, NU trebuie curățați atunci când încă sunt umezi. Este indicat să se lase să se usuce la temperatura camerei, dar nu lângă o sursă de căldură, deoarece acest lucru va întări pielea.

În concluzie, pielea autentică este superioară oricărui material sintetic atunci când vine vorba de absorbția transpirației și confort. Alege doar ce este mai bine pentru tine și învață să pui preț pe calitate. Sănătatea picioarelor tale este importantă!

Sursa Foto: Unsplash.com

>