Breaking news

Iti doresti sa accesezi fonduri europene? Afla acum care sunt cele mai bune idei de afaceri!

Odata cu trecerea timpului, tot mai multi antreprenori romani au inceput sa-si deschidă propriile afaceri de succes, prin intermediul carora pot ajunge, in cativa ani, la o cifra de afaceri considerabila.

Un prim pas ce a devenit extrem de popular în ultimii ani este accesarea unor fonduri europene nerambursabile. Drept urmare, tot mai multe idei de bussines reusesc sa prinda contur destul de repede si intra in prim-plan cand vine vorba despre unele originale, indiferent de domeniu.

Daca si tu faci parte dintre antreprenorii cu idei marete, dar capital modest, ai putea sa iei in considerare aplicarea pentru fonduri europene nerambursabile, care te pot ajuta sa ai parte de startul de care ai nevoie. Conform specialistului in domeniu,  Petru Luhan, acestea iti pot oferi o suma de bani suficienta pentru a putea pune bazele unei afaceri la care visezi de mult timp, dar pe care ai tot amanat-o din cauza finantelor insuficiente.

Iata care sunt unele dintre cele mai de succes business-uri cu fonduri europene de la noi din tara din care te poti inspira:

 

  • Agricultura

 

Aceasta este una dintre cele mai comune si utilizate idei de afaceri din Romania cu fonduri europene nerambursabile. Antreprenorii care au investit in acest domeniu au inregistrat un succes real inca din primul an de activitate, reusind nu doar sa amortizeze investitia, ci si sa incheie anul pe plus din punct de vedere financiar. Fermele de animale si de productie agricola s-au dezvoltat extrem de mult la in tara si poti inclusiv sa folosesti banii in automatizare (mecanizarea productiei, de exemplu).

 

  • Confectii si ateliere de textile

 

Aceste idei de afaceri au fost puse in practica indeosebi de antreprenorii din orase mici si chiar din mediul rural. Cand vine vorba despre productia de textile, acest tip de societate comerciala poate fi un real succes si poate atrage fonduri europene. De ce? Pentru ca piata de desfacere este mare, iar produsele sunt numeroase si variate, fapt ce poate mari considerabil sansele de succes ale businessului. Un atelier de acest gen poate produce diverse produse, de la incaltamine si imbracaminte, pana la fete de masa, lenjerii de pat, prosoape etc. Ai multe optiuni la indemana, daca decizi sa investesti in acest domeniu.

 

  • IT si marketing

 

Sunt doua dintre cele mai infloritoare si banoase domenii care s-au dezvoltat masiv in ultimii ani, asadar, nu ar fi rau sa iei in considerare infiintarea unei agentii de web design sau marketing – tot mai multe firme apeleaza la companii specializate care sa le promoveze produsele si serviciile in cel mai profesional mod, ori a unei firme de consultanta IT. Acestea pot deveni realitate cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile si daca prezinti potential si un proiect de business bine pus la punct, valid in fata comisiei de acordare a fondurilor, exista sanse bune sa primesti suma dorita. 

In concluzie, indiferent de domeniul in care alegi sa investesti pentru a accesa fonduri europene si pentru a-ti fi aprobate, cel mai important prim lucru este sa realizezi un plan de afaceri solid si bine gandit din toate punctele de vedere.

Sursa foto: unsplash.com

>