Breaking news

Iti doresti mai mult decat o casa? Iata 3 aspecte fundamentale ale unei construcii!

Entuziasmul pe care il ai atunci cand urmeaza sa iti construiesti in sfarsit casa visurilor tale, te poate face sa pierzi din vedere anumite aspecte care iti pot schimba cu mult calitatea vietii.

De aceea, inainte de incepe sa lucrezi impreuna cu un arhitect in realizarea proiectului este necesar sa tii cont de cateva lucruri esentiale! Atunci cand urmeaza sa iti petreci o buna parte din viata in viitoarea ta locuinta, trebuie sa fii pregatit sa investesti mai mult, mai ales daca iti doresti sa folosesti materiale de calitate, sisteme inteligente si mesteri experimentati. 

Iata cele mai importante aspecte ale unei locuinte moderne

2. Acoperisul

Un acoperis trebuie sa fie eficient din mai multe puncte de vedere. Este necesar ca acesta sa ofere o buna protectie impotriva focului, sa ofere o eficienta energetica si sa nu lase intemperiile sa patrunda in casa. Astfel, majoritatea proiectantilor se vad nevoiti sa aplice tehnologii noi, cat mai avansate, precum este gama de acoperisuri de la Lindab. Cand alegi ce este mai bun pentru casa ta, vei construi economic, durabil si modern. Ai avantajul de a spune stop compromisurilor si sa nu mai alegi dintre functionalitate sau estetica. De exemplu, otelul zincat din tigla metalica este protejat in sistem multistrat pe ambele fete, ceea ce ii ofera o rezistenta excelenta impotriva coroziunii. 

2. Sistemul de ventilatie

Din pacate, nu multe persoane sunt constiente de ventialia precara pe care o au in propriile locuinte. Din cauza acesteia pot aparea o multime de probleme de sanatate, alergii, astm, dureri de cap, lipsa concentrarii, iar copiii sunt cei mai predispusi la afectiuni respiratorii. De aceea, inainte de a incepe constructia casei tale, ia in considerare integrarea unui sistem de ventilatie cu evacuare si introducere mecanica. Acesta va asigura un flux de aer curat, iar recuperatorul de caldura mentine o temperatura constanta in casa. Mai mult decat atat, te va ajuta sa economisesti! Poluantii atmosferici nu exista doar in exteriorul locuintei tale, ci si in interior, iar de cele mai multe ori, acestia sunt mai nocivi decat cei de afara. Nu minimiza importanta unui sistem de ventilatie performant, mai ales daca iti doresti ca familia ta sa traiasca sanatos. 

3. Sisteme de degivrare

Pe langa alegerea unor jgheaburi si burlane de inalta calitate care sa iti protejeze casa de intemperii, un sistem de degivrare este mai mult decat folositor. Mai ales daca locuiesti in acele zone unde iarna isi face aparitia devreme si pleaca foarte tarziu, iar zapada este abundenta, vei avea nevoie de sisteme de incalzire cu cabluri electrice, care iti asigura jgheaburi si burlane fata gheata. Cu ajutorul lor poti evita riscurile de accidentare, riscul pierderilor materiale, deteriorarea fatadei sau alte probleme. De asemenea, vei avea un nivel optim de umiditate, fara igrasie sau aer mult prea uscat. 

Asadar, nu incepe sa construiesti pana nu ai integrate aceste aspecte in proiectul tau! Ia in considerare informatiile de mai sus si nu ezita sa te bucuri de o locuinta moderna si inteligenta!

Sursa foto: Unsplash.com 

>