Breaking news

Italia intră în carantină. Numeni nu intră şi nimeni nu iese din ţară

loading...

Autorităţile din Italia au luat o măsură istoică din cauza coronavirusului care face prăpăd în peninsulă. Toată ţara intră în carantină. 

Primul Ministru al Italiei, Giuseppe Conte, a anunțat, luni seară, că măsurile luate în contextul epidemiei de coronavirus vor fi valabile pe intreg teritoriul țării.

Italia este zonă roșie, a spus premierul, care a anunțat că nimeni nu mai poate ieși din țară fără un anumit certificat. Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 463 de morţi în Italia, iar numărul persoanelor infectate este de 9.172, au anunţat luni seară autorităţile italiene.

Acestea includ și interzicerea participării la adunări publice. Deplasările vor fi interzise, cu excepția unor „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”, a anunțat Conte, într-o conferință.

Măsurile intră în vigoare mâine dimineață. Conte a explicat că „nu mai e timp” pentru a combate efectele răspândirii coronavirusului și că e nevoie de „măsuri stringente, imediate”.

După ce competițiile sportive au fost anulate, vor fi interzise nunțile, înmormântările și orice manifestări cu multe persoane.

Italia, cea mai afectată țară din Europa de noul coronavirus, a raportat sâmbătă o creștere accentuată a infecțiilor.

Sunt cele mai dure măsuri luate în Peninsulă în ultimii 80 de ani. 

loading...