Breaking news

Italia e out de la Mondiale. Suedia se califică în mod surprinzător la turneul din Rusia

loading...

Italia a ratat în mod incredibil, calificarea la Mondiale. Squadra Azzura a remizat pe teren propriu cu Suedia, 0-0 după 0-1 în tur, și ratează primul campionat mondial din 1958 încoace.

italia fotbalSquadra Azzurra a dominat categoric partida de pe ”San Siro” (19-2 șuturi la poartă, 6-1 pe poartă, posesie de 75%), dar nu a reușit să fructifice nicio ocazie din cele create.

Italienii trebuiau să întoarcă pe San Siro soarta “dublei” cu Suedia, după ce în tur pierduseră la Stockholm, scor 0-1.

Astfel că Suedia este a 29-a echipă care se califică la CM 2018, grație victoriei din tur, cu scorul de 1-0.

Italia a mai ratat participarea doar la două ediții ale Mondialului, în 1930, când a refuzat participarea, și în 1958, în Suedia, când nu a reușit să se califice. Suedia nu a mai participa la o Cupă Mondială din 2006.

Buffon a terminat meciul în lacrimi, dar a găsit puterea să-și felicite adversarii pe gazon.

“Îmi pare rău! Nu pentru mine, ci pentru toată echipa. Am pierdut ceva care poate avea un impact social imens. Acesta este singurul meu regret. Îmi pare rău că ultima mea campanie coincide cu eliminarea de la Cupa Mondială. Am știut că a fost un meci greu, dar atât am putut face azi. Uitându-mă în față, nu am regrete. Există un viitor frumos pentru că avem portari precum Donnarumma sau Perin. Vreau să-i îmbrățișez pe toți care mi-au fost alături. Ventura? Are aceleași defecte pe care le avem și noi, toți italienii“, a declarat Buffon conform Gazzetta.it.

loading...