Breaking news

Italia e în finala Euro 2020 după un meci dramatic cu Spania

Semifinală de cinci stele pe stadionul Wmbley din Londra. A zecea confruntare dintre granzii europei, a fost adjudecată de Italia după loviturile de departajare. 

Federico Chiesa a marcat primul gol al semifinalei, pentru Italia, abia în minutul 60. Ibericii au egalat scorul 20 de minute mai târziu prin Alvaro Morata. Pentru că niciuna din echipe nu a mai reuşit să marcheze vruen gol în reprizele de prelungiri, s-a ajuns la lovituri de departajare.

Belotti, Bonucci, Bernardeschi şi Jorginho au transformat pentru italieni iar Gerard Moreno şi Thiago Alcantara au înscris pentru spanioli.

Manuel Locatelli a ratat pentru Italia în timp ce pentru Spania, Olmo a dat şut peste poartă iar lovitura lui Morata a fost apărată de portarul Donnarumma.

Italia a cucerit o singură dată Campionatul European de Fotnbal, în anul 1968, pe teren propriu. A mai jucat alte două finale, ambele pierdute, prima în 2000 în faţa Franţei şi a doua în 2021 în faţa Spaniei.

A doua semifinală EURO 2020 se va disputa azi, de la ora 22,00 ora României, pe Stadionul Wmbley din Londra, unde se for duela Anglia şi Danemarca.

Finala EURO 2020 va avea loc pe 11 iulie 2021, pe Wembley Arena.