Breaking news

Istvan Teglas a suferit mari transformări pentru rolul din Comedie Neagră

Godot Cafe Teatru propune bucureștenilor, joi seară, o piesă de teatru interesantă numită “Comedie Neagră” cu actorul Istvan Teglas în rolul principal.

comedie neagra„Comedie neagră” e chiar genul de spectacol pe care să-l vezi seara, târziu, relaxat, și să-ți dai voie să te bucuri, chiar dacă știi că nu e nici un mare text, nici vreun spectacol de referință în istoria teatrului, dar la care te uiți cu plăcere.

Piesa „Comedie neagră” este o comedie reușită și că au fost momente la care spectatorii au râs cu lacrimi.

Spectacolul de la Godot Café are câteva avantaje: un text bun, o montare cinstită și o interpretare mai mult decât cinstită, pe care și mizează regia.

Povestea, plină de qui-pro-quo-uri de dată recentă și nu numai, este scrisă ca să se joace cu luminile invers. Mai exact, acțiunea se petrece pe întuneric, într-un apartament din Londra, unde are loc o pană de curent. Dar spectatorii vor vedea totul ca în oglindă. Câtă vreme în apartament e lumină, din sală scena se vede cufundată în întuneric.

Când se întrerupe curentul, spectatorii văd pe scenă lumină. Iar convenția este respectată de-a lungul spectacolului ori de câte ori se aprinde un băț de chibrit sau o lanternă. Ce se întâmplă e de domeniul comediei de gen.

Într-o seară în care un tânăr artist plănuiește să-și pună viața pe traseul corect, adică să se însoare și să își vândă sculpturile unui mare bogătaș, soarta este împotrivă. Iar întâlnirea cu viitorul socru se complică dement, mai ales că pentru a-l impresiona a sustras mobila valoroasă din aparatmentul vecinului/ prieten, care se întoarce însă pe neașteptate. Așadar, mobila trebuie dusă înapoi pe întuneric și pe nesimțite. Și mai ales că apare și fosta iubită… De aici, situații tipice.

Însă, chiar dacă după primele zece minute știi cam ce urmează să se întâmple, te amuzi copios și sincer la un tip de glumă care nu merită redată sau povestită în scris pentru că i s-ar duce farmecul.

Dar Mihai Smarandache, în rolul vecinului puțin homosexual, este o prezență delicioasă în scenă și nu poți să nu-i apreciezi finețea cu care rezolvă situații în care ar fi putut îngroșa fără sens.

La fel, Istvan Teglas, în rolul principal, are umor și discreție – mai bine spus, o formă de delicate’e aparte, care-l caracterizează și în alte roluri. Astea  sunt plusurile…