Breaking news

Isterie mondială. A fost găsită Particula lui Dumnezeu

loading...

Matematicianul Peter Woit, de la Universitatea Columbia, a publicat pe blogul său că cercetătorii de la acceleratorul din Geneva, au descoperit Particula lui Dumnezeu.

Particula-lui-DumnezeuSpeculaţia matematicianului american se bazează pe o “notă internă” a specialiştilor de la LHC. Dacă unii fizicieni consideră informația drept o farsă alții consideră că descoperirea ar fi un pas uriaș în înţelegerea modului cum funcţionează Universul.

Bosonul Higgs este o particulă ipotetică (nu a fost observată fizic, dar despre care se ştie că există, datorită efectelor ei), despre care se crede că ar creşte masa altor particule. Bosonul a fost îndelung “ocolit” de cercetători, din cauză că nu este vizibil şi este greu de înţeles.

Tomasso Dorigo, care lucrează atât cu fizicienii americani, cât şi cu europenii, spune că specialiştii de la LHC nu au găsit bosonul Higgs şi că, la o “inspecţie mai amănunţită”, îşi vor da seama că e vorba despre altceva.

Nigel Lockyer, directorul unui accelerator de particule din Canada, spune, însă, că entuziasmul este benefic, chiar dacă noua descoperire nu reprezintă bosonul Higgs.

loading...